11.06.2012. / 15:15

Autor: Hina

Fontanu Trevi treba obnoviti

Nekoliko ukrasa otpalo je s poznate rimske fontane Trevi, upozorivši vlasti da jedna od najvećih znamenitosti vječnoga grada treba obnoviti.

Fontana di TreviFontana di TreviNekoliko ukrasa otpalo je s poznate rimske fontane Trevi, upozorivši vlasti da jedna od najvećih znamenitosti vječnoga grada treba obnoviti.

Tijekom vikenda s vrha fontane palo je nekoliko kamenih listova lovora.

Umberto Broccoli, zadužen za zaštitu rimske kulture, ocijenio je da šteta "nije zabrinjavajuća" i smatra da se dogodila vjerojatno zbog prodora vode nakon što je u Rimu u veljači pao jak snijeg.

Policija je fontanu ogradila i stručnjaci procjenjuju štetu. Uklonili su još oko pet ukrasa s vrha fontane koji bi mogli otpasti.

Dino Gasperini, rimski vijećnik za kulturu, zatražio je novac za zaštitu fontane od druge moguće štete te novu cjelovitu restauraciju. Zadnja restauracija fontane, koja je u sadašnjem obliku dovršena 1762., provedena je prije 20 godina.

Premda Broccoli nije zabrinut, talijanska stranka Zelenih upozorila je da su rimski spomenici u jako lošem stanju i najavila kampanju u kojoj će stanovnici grada e-mailom moći upozoriti na opasnosti koje primijete na rimskom kulturnom nasljeđu.

Nekoliko manjih dijelova otpalo je ove godine s Koloseuma, koji se sada restaurira.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika