12.06.2012. / 13:09

Autor: Nacional.hr

'Dosta je dječjeg vrtića'

"Ombla je dobila dozvolu i sad se proceduralno išlo u ponavljanje. Naravno da studije nisu iste. Postoje studije koje su profesionalne i one koje se rade besplatno. A čim je nešto besplatno, meni je jako sumnjivo", rekao je Čačić

Radimir ČačićRadimir ČačićMinistar gospodarstva i prvi potpredsjednik Vlade, Radimir Čačić, odlučan je u namjeri da aktivira što je moguće više energetskih projekata u ovoj godini. Kako je rekao na 4. Energetskoj areni, 'nužno je do 2020. uložiti u energetiku 15 milijardi eura'.

"Nama je ostalo za uložiti preko 12 milijardi jer smo zakazali", rekao je Čačić, a prenosi Dnevnik.hr.

Dodao je kako je zadatak vlade da od sljedeće godine poveća investicije u energetiku za tri puta te da se realiziraju energetski projekti koji su već započeti.

"Da ide taj Plomin, da ide ta Ombla, da se prestanemo igrati dječjeg vrtića!", rekao je Čačić.

Iako su i nadogradnja TE Plomin i HE Ombla dobili negativne ocjene studija utjecaja na okoliš, Čačić je uvjeren kako će ti projekti biti ostvareni.

"Ombla je dobila dozvolu i sad se proceduralno išlo u ponavljanje. Naravno da studije nisu iste. Postoje studije koje su profesionalne i one koje se rade besplatno. A čim je nešto besplatno, meni je jako sumnjivo", rekao je Čačić.

Podsjetimo, bivša ministrica okoliša Mirela Holy naručila je studiju koja je cijeli projekt ocjenila negativno, a još uvijek ne potvrđeni ministar okoliša Mihael Zmajlović nije se želio izjasniti o HE Ombla jer, kako je rekao, nije imao uvida u projektnu dokumentaciju.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 12.06.12. 15:06

MINISTARSTVO PRAVOSUĐA
REPUBLIKA MADŽARSKA


POŽURNICA

Molimo naslov da jako požuri sa slučajem "Čačić i gaženje",jer nam je u Hrvatskoj stupanj bahatosti poprimio po život opasne razmjere.
Unaprijed zahvaljujemo.

Zahvalni građani RH


registracija
26/10/11

eezy, 12.06.12. 17:34

"Ajde Bože budi drug…"


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika