12.06.2012. / 19:04

Autor: Nacional.hr

'Hrvatska je u kritičnoj fazi, mora se mijenjati'

Hrvatskoj je nužno potreban konsenzus svih snaga o tome kakvu budućnost želimo, vizija koja će biti iznad političkih podjela, oko koje ćemo se svi složiti

Ivica MudrinićIvica MudrinićNa sjednici Nacionalnog vijeća za konkurentnost održanoj 12. lipnja 2012. godine imenovani su novi članovi Vijeća iz redova Vlade Republike Hrvatske, gospodarstvenika, akademske zajednice i sindikata. Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma ponovno je izabran za predsjednika Vijeća, a potpredsjednici su Božo Prka, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb i Goran Radman, dekan Veleučilišta Vern.

"Hrvatska je u kritičnoj fazi - moramo se mijenjati, a nismo se za to dovoljno osposobili. Hrvatskoj je nužno potreban konsenzus svih snaga o tome kakvu budućnost želimo, vizija koja će biti iznad političkih podjela, oko koje ćemo se svi složiti. Vijeće će u narednom razdoblju održati tematske sjednice i odrediti se oko aktualnih izazova hrvatskog društva.» rekao je Mudrinić u svom nastupnom govoru.

Nacionalno vijeće za konkurentnost djeluje kao nezavisno savjetodavno tijelo sastavljeno od predstavnika četiri interesne skupine s ciljem poticanja dijaloga privatnog i javnog sektora, razvijanja konsenzusa o glavnim ekonomskim pitanjima s kojima se Hrvatska suočava, uočavanja jakih i slabih strana hrvatskog gospodarstva, te preporukama politika i mjera koje će pridonijeti dugoročno održivom poboljšanju konkurentnosti Hrvatske.

Tako će u Vijeću Vladu RH predstavljati Radimir Čačić, prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Slavko Linić, ministar financija, Arsen Bauk, ministar uprave, Gordan Maras, ministar poduzetništva, Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta i Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinsko sustava.

Iz redova gospodarstvenika novi članova Vijeća su:

1. Ivica Mudrinić, Hrvatski Telekom, predsjednik Uprave, predsjednik NVK

2. Božo Prka, Privredna banka Zagreb, predsjednik Uprave

3. Ljerka Puljić, Agrokor, starija izvršna potpredsjednica

4. Filip Filipec, Tehnika, predsjednik Uprave

5. Matko Bolanča, Pliva Hrvatska, predsjednik Uprave

6. Krešo Perica, IBM Hrvatska, glavni direktor

7. Darinko Bago, Končar, predsjednik Uprave

8. Zoran Košćec, Varteks, predsjednik Uprave

9. Tomislav Thür,INA, izvršni direktor, PF Korporativni poslovi

10. Šime Klarić, Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela, predsjednik

Ujedno su potvrđeni članovi sindikalni središnjica - Mladen Novosel, predsjednik Saveza Samostalnih sindikata Hrvatske, Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih sindikata Hrvatske, Vilim Ribić, predsjednik Matice hrvatski sindikata, Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge sindikata te Damir Jakuš, predsjednik udruge radničkih sindikata Hrvatske. Akademsku zajednicu u Vijeću će predstavljati Goran Radman, dekan Veleučilišta Vern, prof. dr. sc. Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Slavica Singer, profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, te prof. dr. sc. Željko Potočnjak, profesor Pravnog fakulteta u Zagrebu.

U cilju jačanja dijaloga, partnerstva i konsenzusa o programima i politikama ključnim za konkurentsko napredovanje hrvatskog gospodarstva u radu Nacionalnog vijeća za konkurentnost sudjelovati će, osim članova Vijeća, i istaknuti gospodarstvenici, znanstvenici i druge osobe iz javnog života.

Vezane vijesti

Građanska akcija posjetila Mudrinića

Građanska akcija posjetila Mudrinića

Građanska akcija posjetila je danas sjedište Hrvatskog telekoma u svojoj najnovijoj akciji kojom ukazuju na nepravdu u društvu. Kako su istaknuli u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika