13.06.2012. / 09:28

Autor: Totalsport

Remi Poljaka i Rusa u sjeni navijačkih sukoba

Veliki navijački neredi između poljskih i ruskih huligana, te razbijene glave u okolici varšavskog stadiona, bile su crna uvertira u obračun ovih nogometnih reprezentacija

ArhivaArhivaU drugoj utakmici 2. kola skupine A na Euru u Varšavi su Poljska i Rusija u utakmici visokog rizika odigrali 1-1. Poveli su Rusi, no u nastavku su bliže pobjedi bili domaćini...

Veliki navijački neredi između poljskih i ruskih huligana, te razbijene glave u okolici varšavskog stadiona, bile su crna uvertira u obračun ovih nogometnih reprezentacija.

Ipak, na terenu je sve proteklo korektno, uz dozvoljenu veliku borbenost obiju momčadi. Na koncu oba izbornika mogu biti zadovoljna remijem. Rusi jer su nakon vodstva u drugom poluvremenu poslije izjednačenja bili više u podređenom položaju, a Poljaci jer su bili u rezultatskom minusu te nisu kažnjeni za brojne promašaje.

U prvih 10 minuta Poljaci su zaprijetili u dva navrata, ali je sigurnim intervencijama svoja vrata sačuvao Malafejev. U 11. minuti efektno je volejem s nekih 18 metara malo s desna pokušao Lewandowski, no lopta je otišla malo preko gola, a u 18. minuti opravdano je poništen pogodak Poljaka zbog zaleđa "strijelca" Polanskog.

Kako to obično biva, Rusija je s druge strane povela iz prve prave šanse. Slobodan udarac s lijeve strane izveo je Aršavin, a na njegovoj ubačaj na prvoj vratnici odlično reagira Džagojev i glavom proslijeđuje loptu u drugi kut za vodstvo Rusa 1-0 u 37. minuti. Ovim pogotkom 21-godišnji ofenzivni veznjak moskovskog CSKA-a postao je s tri pogotka prvi strijelac natjecanja, a zabio je iz sva tri prva udarca u okvir vratiju. Asistent kod ovog zgoditka Andrej Aršavin sudjelovao je kod pet od zadnjih sedam pogodaka Rusije na velikim natjecanjima. Zabio je jedan i namjestio još četiri.

Odgovor Poljaka stigao je u nastavku i to preko kapetana Jakuba Blaszczykowskog. Nakon kontre Rusa koju je presjekla poljska obrana uslijedila je re-kontra preko desne strane. Lopta je došla do Blaszczykowskog koji dosta lako prolazi pored Žirkova i potom odmjerenim udarcem izvan kaznenog prostora pogađa uz suprotnu vratnicu za 1-1 u 57. minuti.

Do kraja su Poljaci bili nešto dominantniji, ali su obje momčadi propustile finalizirati nekoliko izglednih akcija. Poljaci su uputili 15, a Rusi 7 udaraca na protivnička vrata, a koliko je Malafejev zaslužan za bod svoje reprezentacije govori omjer udaraca u okvir gola od 9-3 u korist Poljske.

Situacija u skupini A uoči zadnjeg kola potpuno je otvorena jer sve četiri momčadi imaju izgleda pobjedama izboriti plasman u četvrtfinale.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika