13.06.2012. / 11:53

Autor: Hina

Milanović novom ministru zaštite okoliša

Gradi i čuvaj okoliš

Ponovio je kako je cilj Vlade da se u Hrvatskoj proizvodi, radi i gradi kako bi Hrvatska bila energetski neovisna, ali da svoju državu i njezin okoliš sačuvamo i unaprijedimo, što nije lako

Photo: Patrik Macek/PIXSELL (arhiva)Photo: Patrik Macek/PIXSELL (arhiva)Premijer Zoran Milanović pozvao je danas saborske zastupnike da iskažu povjerenje SDP-ovcu Mihaelu Zmajloviću kao novom ministru zaštite okoliša i prirode, izrazivši uvjerenje da će biti kvalitetan ministar.

Zmajlović, naglasio je Milanović, preuzima resor u kojemu postoji puno posebnih i velikih materijalnih interesa koje treba svoditi u zakonske i europske okvire.

Ponovio je kako je cilj Vlade da se u Hrvatskoj proizvodi, radi i gradi kako bi Hrvatska bila energetski neovisna, ali da svoju državu i njezin okoliš sačuvamo i unaprijedimo, što nije lako.

U tom smislu, istaknuo je, od Zmajlovića očekuje jako puno, borbu za projekte i proaktivan snažan stav, ali istovremeno i da čuva hrvatsku prirodu po najvišim standardima.

Od novog ministra, dodao je Milanović, u najkraćem razumnom roku očekuje odgovore što se tiče projekta Ombla, najavivši da oko toga hoće li se s tim projektom nastaviti očekuje i najkvalitetnijih mišljenja domaćih, ali i europskih i svjetskih stručnjaka.

"Svaki naš potez, svaka lopata koja je zakopana ima određeni učinak. Želim tu mišljenje najkvalitetnije, ne samo hrvatske, nego europske i svjetske struke, jer ono što napravimo imat će dugoročne posljedice, pozitivne, a može imati i negativne", rekao je Milanović.

Kao kompliciran i delikatan projekt naveo je i Plomin 3, naglasivši da će u Vladi "kada jednom izrežemo i izmjerimo, onda ćemo i odrezati i donijeti odluku".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika