14.06.2012. / 11:35

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Euro: Mario Gomez pokopao Nizozemce

Njemačka je bila kvalitetnija, bolja i konkretnija

Mario Gomez (Reuters)Mario Gomez (Reuters)Pobjedom 2-1 protiv Nizozemske nogometaši Njemačke su ostvarili drugu pobjedu u 2. kolu skupine B Europskog prvenstva kojem su domaćini Poljska i Ukrajina.

Unatoč šestom bodu, Njemačka još uvijek nije teoretski prošla u četvrtfinale, ali nije niti Nizozemska ispala iz utrke za taj isti cilj. U zadnjem se kolu može stvoriti krug tri reprezentacije u oba slučaja, ali je činjenica da su Nijemci u određenom komotnom položaju, a Nizozemci najveće razočarenje dosadašnjeg dijela prvenstva.

Mario Gomez bio je pravi nizozemski "krvnik" ove večeri u Harkivu, na stadionu Metalista na kojem je bilo 37.000 gledatelja. U prvih 45 minuta je napadač Bayerna dva puta maestralno matirao nizozemskog vratara Stekelenburga za veliko vodstvo svoje momčadi.

Oba je puta asistent kod pogodaka bio Bastian Schweinsteiger, a Gomez je prvo u 24. minuti sjajno lijevom nogom primio loptu, okrenuo se s njom za 180 stupnjeva, te desnom zabio s 11 metara. U drugom je slučaju Gomez primio loptu iskosa s desne strane i majstorski pogodio suprotni kut.

Za Gomeza su to bili drugi i treći pogodak na prvenstvu, te je trenutačno s Rusom Džagojevim na vrhu ljestvie strijelaca.

Nizozemska je počela naoko aktivnije, ali u prvom dijelu, kao i u uvodnih petnaestak minuta drugog dijela, ta je igra bila pomalo kaotična, bez reda i bez prave opasnosti za Neuera. U samoj završnici je Nizozemska zaigrala bolje. Nakon nekoliko propuštenih šansi, Robin van Persie je solo akcijom, rješivši se Hummelsa, zabio sa skoro dvadeset metara u 73. minuti za smanjenje rezultata, no od remija je Van Marwijkov sastav ostao predaleko.

Njemačka je bila kvalitetnija, bolja i konkretnija. Osim dva Gomezova gola, pogodio je Özil i stativu, a dobru je šansu u nastavku propustio Hummels.

Inače, Van Persiejev gol je označio da je i Nizozemska kao posljednja momčad na Euru zabila barem jedan pogodak.

U posljednjem kolu se sastaju Njemačka i Danska, odnosno, Portugal i Nizozemska.

Euro, skupina B, 2. kolo:

Nizozemska - Njemačka 1-2 (Van Persie 73 / Gomez 24, 38)

Danska - Portugal 2-3 (Bendtner 41, 80 / Pepe 24, Postiga 36, Varela 87)

Redoslijed: 1. Njemačka 6, 2. Portugal 3, 2. Danska 3, 4. Nizozemska 0

Vezane vijesti

Torres: Bilić nas je sasvim paralizirao

Torres: Bilić nas je sasvim paralizirao

Pohvalu je izborniku hrvatskih nogometaša Slavenu Biliću dao napadač Chelseaja i španjolske reprezentacije Fernando Torres. - Hrvatski je izbornik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika