14.06.2012. / 16:15

Autor: Hina

Britanski parlament najesen o ratifikaciji pristupnog ugovora RH

Predsjednik hrvatsko-britanske parlamentarne skupine prijateljstva grof Alexander Dundee izjavio je u četvrtak u Zagrebu da će britanski parlament najesen početi proces ratifikacije Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Britanija će ratificirati hrvatski pristupni ugovor najesenBritanija će ratificirati hrvatski pristupni ugovor najesenPredsjednik hrvatsko-britanske parlamentarne skupine prijateljstva grof Alexander Dundee izjavio je u četvrtak u Zagrebu da će britanski parlament najesen početi proces ratifikacije Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

"Trenutak za razmatranje (hrvatskog pristupnog ugovora) i za to da kažemo nešto o tome bit će najesen", rekao je na brifingu za novinare grof Dundee, koji s izaslanstvom britanskog parlamenta boravi u službenom posjetu Hrvatskoj.

On je pohvalio hrvatski akcijski plan i izrazio je uvjerenost da će proces ratifikacije u britanskom parlamentu proteći "jednostavno i glatko".

Upozorio je da još uvijek ima prepreka koje treba prevladati, a tiču se poglavlja 8 i 23 - Tržišno natjecanje i Pravosuđe i temeljna prava, te da treba uložiti napore kako bi se to riješilo.

"Međutim, mi smo svi uvjereni da će to biti riješeno. Bit ćemo vrlo sretni da vas imamo kao 28. članicu EU-a zbog posebnih kvaliteta koje ćete nam moći donijeti kad nam se pridružite", istaknuo je.

Izaslanstvo britanskog parlamenta na čelu s grofom Dundeejem, u kojemu su barunica Diana Eccles of Moulton (Dom lordova) te Joe Benton i Nigel Adams iz Zastupničkog doma, u četvrtak je primio predsjednik Sabora Boris Šprem, a u petak će posjetiti Sisak.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika