15.06.2012. / 09:04

Autor: Totalsport

Nema kalkulacija, protiv Hrvatske idemo po pobjedu

- Mi smo sportaši, i Hrvati i mi ćemo u ponedjeljak ići po pobjedu. Nisam napravio nikakve kalkulacije, zanima nas samo pobjeda - dodao je izbornik europskih i svjetskih prvaka

Vicente del BosqueVicente del Bosque- Španjolska nema namjeru odigrati 2-2 protiv Hrvatske u ponedjeljak - odlučno je poručio izbornik "furije" Vicente del Bosque o špekulacijama da bi dvije momčadi mogle namjestiti rezultat koji će ih obje odvesti u četvrtfinale Europskog prvenstva...

Nakon što je Hrvatska u 2. kolu skupine C odigrala 1-1 protiv Italije, a Španjolska deklasirala Irsku s 4-0, postalo je jasno da bi rezultatom 2-2 ili remijem s još više pogodaka i Del Bosqueova i Bilićeva momčad prošle dalje. U takvom bi raspletu ispali "azzurri", čak i ako pobijede Irsku, jer bi u krugu tri reprezentacije izjednačene po bodovima imali najmanji broj postignutih pogodaka.

- Mi smo sportaši, i Hrvati i mi ćemo u ponedjeljak ići po pobjedu. Nisam napravio nikakve kalkulacije, zanima nas samo pobjeda - dodao je izbornik europskih i svjetskih prvaka.

Komentirao je Del Bosque i vlastitu odluku da na teren od prve minute pošalje Fernanda Torresa umjesto Cesca Fabregasa. Utišao je na taj način kritike nakon utakmice protiv Italije u kojoj u prvoj postavi nije imao nijednog napadača. Torres mu je protiv Irske zahvalio dvama pogocima.

- Imamo momčad od 23 igrača i svi su sposobni igrati. Imam jednako povjerenje u Fabregasa kao što sam imao i četiri dana ranije, ali imam i druge igrače iz kojih moram izvući najbolje. Torres je jedna od opcija. Protiv Irske su nam trebali njegova brzina i kretanje. Odigrao je idealnu utakmicu, a djelomično su u pravu i oni koji tvrde da je trebao igrati i protiv Italije od prve minute - kazao je Del Bosque.

Sam Torres je, pak, bio oduševljen igrom svoje momčadi, usporedivši je s nekim prošlim vremenima.

- Silno smo htjeli "izbrisati" remi protiv Talijana. U srijedu smo napokon vidjeli staru Španjolsku s Europskog prvenstva 2008. i Svjetskog prvenstva 2010. godine - istaknuo je napadač Chelseaja.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika