15.06.2012. / 14:04

Autor: Hina

Smijenjena Jadranka Kosor:

17 godina mojih značajnih rezultata

U prilog svojoj tvrdnji da svi koji su je izabrali za potpredsjednicu Sabora nisu pogriješili naglasila je kako je u svom političkom radu od 1995. do danas postigla značajne rezultate i kao zastupnica, i kao potpredsjednica Sabora i Vlade te ministrica, te kao premijerka

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL Photo: Davor Javorovic/PIXSELL Prihvaćam što će za moju smjenu glasovati i oni koje sam prije nekoliko mjeseci uključila u HDZ, to je politička realnost, poručila je danas Jadranka Kosor prije nego što ju je Hrvatski sabor, na zahtjev Kluba HDZ-a, razriješio dužnosti potpredsjednice Sabora.

"Danas će za moju smjenu glasovati i oni koje sam prije nekoliko mjeseci uključila u HDZ, koje sam predlagala za ministre u ovom Saboru, oni za koje sam se snažno zauzimala da budu na listama HDZ-a i uđu u Sabor kao zastupnici. To prihvaćam, to je politička realnost, to je tako. U ovom trenutku okrećem novu stranicu u svom političkom životu", poručila je Kosor.

Naglasila je da će kao saborska zastupnica HDZ-a, što smatra kao veliku čast i odgovornost, nastaviti predano služiti svojoj stranci i državi, te zastupati iste one vrijednosti koje je zastupala kao predsjednica HDZ-a i vlade i u prošlom mandatu.

Svim zastupnicima sedmog saziva Sabora zahvalila je što su je 23. prosinca prošle godine izabrali za potpredsjednicu Sabora, a posebno zastupnicima svoje stranke koji su je i predložili na tu dužnost.

"Mislim da sam svoju dužnost u ovih šest mjeseci obavljala vrlo savjesno", poručila je Kosor, zahvalivši na suradnji i predsjedniku Sabora Borisu Špremu, pa i u vrijeme kampanje pred unutarstranačke izbore u HDZ-u kada je, istaknula je, redovito dolazila i radila u Saboru te zastupala interese svoje stranke i birača. Odbacila je medijske navode da se sa Špremom dogovarala o njezinom angažmanu u diplomaciji, a on joj je zahvalio na suradnji i poželio uspjeh u zastupničkom radu.

U prilog svojoj tvrdnji da svi koji su je izabrali za potpredsjednicu Sabora nisu pogriješili naglasila je kako je u svom političkom radu od 1995. do danas postigla značajne rezultate i kao zastupnica, i kao potpredsjednica Sabora i Vlade te ministrica, te kao premijerka.

"Mislim da svojim radom jesam pridonijela najboljem interesu Hrvatske", poručila je Kosor.

Šeks je u raspravi izrazio žaljenje i razočaranje što je HDZ uskratio povjerenje Kosor da nastavi obnašati dužnost potpredsjednice Sabora, istaknuvši kako je ona u dosadašnjem političkom radu djelovala odgovorno i savjesno te kao predsjednica stranke i vlade dala značajan obol upravljanju državnom krizom, borbi protiv kriminala i korupcije te ulasku Hrvatske u EU.

"Žao mi je što njezini napori i plodovi rada nisu prepoznati, što su unutarstranački izbori u HDZ-u dovedeni u vezu s njezinim opstankom na mjestu potpredsjednice Sabora", kazao je, dodavši da ta HDZ-ova odluka nije razborita niti dobra, ali da je on kao legalist prihvaća.

Što se njegova razrješenja tiče, Šeks je kazao kako se na neopozivu ostavku na dužnost potpredsjednika Sabora odlučio kada je izgubio političko povjerenje vrhovnih tijela svoje stranke.

"To sam prihvatio jer držim da u demokraciji, u demokratskoj stranci i demokratskom životu treba prihvatiti i one odluke koje donosi većina u odgovornim stranačkim tijelima makar vam se te odluke čine neprikladnima, pogrešnima, štetnima i duboko nepravednima", poručio je Šeks. Takve odluke, rekao je, odlučio je stoički prihvatiti i podnijeti posljedice.

Zahvalio je kolegama iz Kluba HDZ-a koji su mu 23. prosinca 2011. iskazali povjerenje za potpredsjednika Sabora, "istim onima koji mi sada to povjerenje uskraćuju i respektiram njihove razloge".

Naglasio je da je u 22 godine rada u politici i Saboru od njegovog prvog saziva sudjelovao u donošenju ključnih odluka vezanih za hrvatsku samostalnost i suverenost, te novim potpredsjednicima Sabora iz redova HDZ-a, Željku Reineru i Tomislavu Čuljku, čestitao na izboru.

Šprem je Šeksu zahvalio na doprinosu koji je dao u radu Sabora, rekavši kako je s njim tijekom proteklih šest mjeseci jako dobro surađivao.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 15.06.12. 14:43

Žena i Majka ima dobro mišljenje o sebi.Vjerojatno je jedina.


registracija
12/1/11

siziff, 15.06.12. 15:36

Dali Jadrankica među te uspješnice u ovih (skoromnih) sedamnaest godinica ubraja i onih pet-šest prekrasnih Vilerovih sitno vezenih goblena koje je izubadala u navedenom roku?


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 15.06.12. 16:13

Kada krajnje ozbiljno pogledamo u rezultate ''politickog djelovanja'' ove gospode, sigurno se nitko tko je jos koliko toliko ''normalan'', ne moze oteti dojmu koliko desetaka i stotina tisuca prognanih, raseljenih, ranjenih i poginulih osoba sto iz Hrvatske a naravno i iz danas vec susjednih novonastalih ''drzavica'', su ''sudbine'' koje su direktna posljedica ''ingeniozne politike'' kojoj je gospoda J. Kosor itekako dala svoj velikodusni doprinos. Neozbiljni i frivolni ljudi, kada procitaju ovakav jedan clanak, koji mora sadrzavati odredene rijeci koje u jednom ovako srocenom kontekstu ostavljaju dojam da je ova dama zaista dobra i sposobna profesionalka koja je zaista cinila samo dobro, mogli bi lako povjerovati da gore koristene rijeci daju istinito stanje stvari. Lijepo srocene rijeci i recenice imaju svakako izuzetno jaki utjecaj na svakoga tko slusa ili cita o toj nekakvoj IDEJI koja se pokusava plasirati drugima. Novine ''moraju'' raditi svoj posao i u tom smislu ovdje se nema sto zamjeriti, ali nije lose biti stalno svijestan da rijeci nisu i same cinjenice i da je jedan novinski clanak na kraju krajeva samo jedan mali ''proizvod'' kojim se dolazi do novaca, zar ne?


registracija
11/1/10

fluid, 15.06.12. 17:34

Kosorica je ,zajedno sa HDZ-om grizla i otkidala komade koliko-toliko zdravoga tkiva Hrvatske 20 godina.Kao sljepa guska je gakala i po svima skakala.Kada je došla na sam vrh,zna se kako,razotkrila se kao neobjektivna,isključiva i posebno arogantna prema svemu što je okružuje.Nastavila je sa HDZ-ovskim kadroviranjem podobnika i arlautana.Sada kada ta njena masonska monumelenta njoj osobno otkida ,ne samo komade mesa nego i cijelu glavu,i to baš na njen način arogancije,podobnosti i usrane podguzičnosti,ona je konsternirana !? Ona se neće oporaviti do kraja života.A mogući je i slom živaca,kao trajna posljedica zabluda i političke perverznosti.Uostalom ,kakvu je salatu zamiješala,nije ni moglaispasti bolja krumpir-salata.Njen najveći problem je što ni danas,a vjerovatno ni ikada ubuduće,ona to neće shvatiti.O svemu će lamentirati i sve će okrivljavati,samo ona neće biti kriva.I ima snage očekivati milost od naroda kojemu dreči svaki dan a ignorirala je,taj isti narod,čitavih 20 godina.Posebno za vrijeme svoje vladavine!To je neshvatljiva primitivnost svih naših političara na vlasti.Svi odreda su se dokazali kao najgore što Hrvatska ima za ponuditi u politici.I upravo kao takvo političko smeće,rastjeruju i one koji nisu njima jednaki,a vrijedniji i bolji su nego što to oni mogu uopće biti.Oni su ruglo nacije i dokaz zaostalosti u evoluciji.Milanović luta umjesto da lupi šakom od stol i kaže ,dosta! Nema petlju ili ima iste motive kao i HDZ-ovci.A to je da Hrvatska neokapitalističkim liberalizmom postane sutra kapitalistička zemlja.Malo sutra.Kapitalizam nije to što hrvatska vlast misli.Ne vjeruju u staru izreku; -"Oteto - prokleto"! No ubrzo će shvatiti.Hrvati jesu sporovozni ali kada im prekipi (za recimo jedno stoljeće)sve će doći na naplatu.Tada će padati glave današnjih silnika,lopova i političkih muljatora,to jest njihovoj djeci.Neće se tada trebati čuditi,od kud sad to !?


registracija
22/10/11

jadno100, 15.06.12. 20:47

bay,bay kosorice ne vratila se nikad vise


registracija
24/7/11

mrvek, 15.06.12. 20:50

odi sad u Bučje gdje i pripadaš među svoje srbčiće.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 15.06.12. 22:12

Bilo bi pošteno
od Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija
imenovati
Jadranku Kosor
za
veleposlanicu
u SIBIRU.


registracija
30/12/10

putusvemir, 15.06.12. 23:23

Fluid i Vinogradar genijalni ste! Nema se što dodati.


registracija
27/6/10

cuci, 15.06.12. 23:39

jel' joj plakanje u saboru ulazi u radni staž...?


registracija
5/3/10

starimudrac, 15.06.12. 23:49

kaj se mene tiće, sad ju država može i deložirati, vratiti stan koji joj je dekretom dodjelio šušak. kako je sama (sin je odrasla osoba), mogli bi joj dodjeliti garsonjeru na laništu.


registracija
25/6/09

zabica, 16.06.12. 06:23

Zalosna borba sa Gde Kosor za validaciju...
Zena sa puno "maska'' (kao i broseva). Sada moze u kuhinju ...raditi krumpir salatu ,prati sude i usput pisati memoare pod naslovom ''JA''....uciti Engleski ..
Svakako govorim o kuhinji u koju se je uselila ILEGALNO.
Iako cesto pohada Crkvene ''pirove'' Bog.....nije zaboravio i dan naplate-kazne . sudnji dan ju je stigao....za sada...
Mozda sada po prvi put dozivljava..... osjeca....shvaca tu NEMOC...strah da nemoze promjeniti nista...Isto sto su osjecali ljudi koje je izselila...Ivu kojeg je ismijavala/izdala (kud Ivo tud i ja) novinare koje je terorizirala...


registracija
15/6/12

alians, 16.06.12. 11:53

fluid
divan sazetak nase slavne borbe....ova ista je samo dekoracija i to zapadna na torti....
a vidi istu kad je samo izgubila politicku moc, kako
napada, sve drugo joj je ostalo.....oteti stan i debeli bankovni racuni.....pitam se sta bi ista rekla kad bi pravicnost postala ustaljena u Hrvatskoj....da ista mora vratiti oteto ili da ista izgubi i ono sto je stvarno svojim radom postigla......
A ima nas koji smo upravo zbog njene politike-i to pozrtvovane-ostali bez svega......
Moje zelje su da sve dode na svoje......isto tako da doticna dode na mjesto koje je zasluzila.....
jedino je zalosno sto ne vidim trenutacno ni jednu opciju da se to moize dogoditi.....
i evo nakon dugih godina(istina neslaganja) zelja mi je da se pojavi netko poput Tita-zeljezne i trde ruke.....???To je jedini spas za Hrvatsku, da dode na mjesto na kojem je bila prije dvadestak godina......


registracija
12/1/11

siziff, 16.06.12. 16:43

ALIANS@

Pomješao si lončiće kao i večina stoke krupno-sitnoga zuba


......"da ista mora vratiti oteto, ili da ista izgubi ono šta je svojim radom postigla"....



Šta je tvoj Bravar, kojega prizivaš, sa tvrdom i željeznom rukom ljudima pouzimao, teškom mukom stečeno, (Ne samo materijalno, nego im je pouzimao i živote), a šta neće nikada biti vračeno, do sada nisi uspio saznati.
Ako nisi do sada onda nečeš nikada.

Tješi se; bez znanja, a možda i bez morala, nisi jedini izgubljeni u beskarakterno neomeđenom vremenu i prostoru.

Ti nisi sigurno u tuđem stanu ili kući, zar ne ?


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 18.06.12. 09:01

@fluid, Jaca je sve izbore na kojima je bila uvijek gubila. Kao sto i sam kazes Jaca je kratko umna i nema dodira sa stvarnosti, i nikada je nece ni imati.

Medutim kako je HR politicki sistem uspio gurnutij Jacu u vrh, premda svi u HR misle da je glupa kao noc. HR sabor, je 150 alisa u zemlji cudesa, koji nema nikakve veze s demokracijom, a vlada je direktan izljev HR sabora.

Stranke su uspijele ubiti demokraciju, nedemokratskim sistemom koji u sabor i vadu stavlja ljude za koje ne mozes direktno glasati.

Don Ivan grubisic je jedini covjek u saborukojem su gradani dali povjerenje. Sve ostalo su stranke, koje su na vlast dosle tako da s vremenom sve veci broj gradana zapravo bojkotira izbore, jer im se gadi oni sto je na listicu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika