15.06.2012. / 16:08

Autor: Hina

Grčić: Nema dovoljno projekata prema EU

Potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, tijekom posjeta Međimurskoj županiji izjavio je novinarima kako Hrvatska nema dovoljno projekata apliciranih prema EU.

Branko GrčićBranko GrčićPotpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, tijekom posjeta Međimurskoj županiji izjavio je novinarima kako Hrvatska nema dovoljno projekata apliciranih prema EU.

Govoreći o Međimurju rekao je kako je u najsjevernijoj hrvatskoj županiji situacija bolja nego u ostalim dijelovima zemlje, te da se to uklapa u njegovu sliku o Međimurju i dojmu da se u tom kraju radi kvalitetno i intenzivno, pa ni rezultati ne mogu izostati.

Obećao je potporu vlade i njegova ministarstva u svim segmentima koji podupiru razvoj županije.

Potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja i Europskih fondova u Strahonincu je prisustvovao Kolegiju načelnika i gradonačelnika Međimurske županije na kojem se raspravljalo o projektima kandidiranim za programe Europske investicijske banke te budućem financiranju projekata jedinica lokalne i regionalne samouprave iz strukturnih i Kohezijskog fonda.

Tom prilikom je poručio da nas čeka puno brža i kvalitetnija prijava projekata za iskorištavanje EU fondova jer će se, zbog skorog punopravnog članstva u Europskoj uniji, oni morati intenzivnije pripremati.

Na Kolegiju su prezentirani programi vlade koji se provode u Međimurju, a od pomoći su jedinicama lokalne samouprave, a među njima su i dvije međimurske općine od posebne državne skrbi, Dekanovec i Podturen.

Domaćin, međimurski župan Ivan Perhoč dodao je kako iz proteklog razdoblja postoje neki ugovori po kojima se ništa nije radilo pa se vjerojatno neće realizirati do 31. prosinca. Perhoč je istaknuo da se sada treba pronaći način kako pomoći tim općinama kroz neke nove projekte.

Grčić je obišao i gradilište Centra za kulturu, društvene i javne potrebe u Strahonincu kazavši da su taj objekt i investicija vrijedna 5,6 milijuna kuna odličan primjer kako treba raditi jer će radovi na njemu biti gotovi prije planiranog roka; rujna 2012.

Vezane vijesti

Hrvatska u mišolovci

Hrvatska u mišolovci

Centar za politološka istraživanja iz Zagreba i nevladin Znanstveni forum organiziraju u utorak, 19. lipnja u zagrebačkom KIC-u raspravu u kojoj će… Više

Komentari

registracija
23/8/09

xaron, 15.06.12. 19:51

" Nema dovoljno projekata prema EU " kaže ministar.
E moj ministre , da smo mi bili u stanju praviti dobre projekte nebo nam trebala ni EU a ni TI. Mi smo u ovako losoj situaciji upravo zbog toga sto nismo u stanju napraviti dobre projekte....Dobro jutro Kolumbo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika