16.06.2012. / 15:15

Autor: Hina

Modrić: Furija je veliki izazov

"Igrati protiv Španjolske je veliki izazov, kako za mene tako i za moje suigrače," kazao je Luka, te dodao: "Oni su momčad koja će imati veći posjed lopte, a koliko će to dugo trajati ovisit će prvenstveno o njima

Foto: Igor ŠobanFoto: Igor ŠobanProtiv Irske i Italije Luka Modrić je bio među najboljih hrvatskim igračima. Međutim, protiv svjetskih i europskih prvaka Španjolaca to neće biti dovoljno.

Luka će morati odigrati vrhunsku partiju ukoliko 'vatreni' žele ostvariti rezultat koji ih vodi u četvrtfinale.

"Igrati protiv Španjolske je veliki izazov, kako za mene tako i za moje suigrače," kazao je Luka, te dodao: "Oni su momčad koja će imati veći posjed lopte, a koliko će to dugo trajati ovisit će prvenstveno o njima.

Međutim, mi se moramo postaviti čvrsto, blokirati ih i pokušati odmaknuti od našeg gola. Pokazali smo protiv Italije da možemo tako igrati', rekao je veznjak Tottenhama.Španjolski i hrvatski mediji 'opsjedali' su Modrića, svjesni kako će o njegovoj igri mnogo toga ovisiti."Uvjeren sam kako ćemo i mi imati faze igre tijekom kojih ćemo dominirati. Valjda ćemo i mi složiti koju priliku."

Posljednjih dana sve se glasnije spominje zanimanje Real Madrida za njegove usluge, a španjolske kolege smatraju kako bi Modrić imao mjesto i u momčadi Barcelone.

"Naravno da mi je drago čuti takve pohvale, baš zbog takvih stvari pokušat ću biti još bolji, još opasniji. To me neće sputati, već naprotiv. Ovo je utakmica na kojoj se možemo dokazati', smatra Modrić.

Luka je svjestan kako s igrom iz prvog poluvremena protiv Italije 'vatreni' neće imati izgleda protiv 'furije'.

"Problem je bio što smo stajali daleko od suparnika. Ali u drugom dijelu to je izgledalo puno bolje, upravo onako kako treba igrati protiv takvih suparnika. Ponovimo li igru iz tog dijela, siguran sam da ćemo

protiv Španjolske osigurati četvrtfinale," dodao je.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

registracija
27/6/10

cuci, 16.06.12. 20:30

"Oni su momčad koja će imati veći posjed lopte, a koliko će to dugo trajati ovisit će prvenstveno o njima" ... a slusaj, kakav izbornik takav igrac ... da real m. ... nisi ti momak niti za Фудбалски клуб Обилић


registracija
11/1/10

fluid, 16.06.12. 22:58

Točno LUka.Protiv talijana ,prvo poluvrijeme ste stajali predaleko od suparničkih igrača.No to je vaša stara boljka-striktno pokrivanje i konstatan pokret na igrača koji ima loptu i ide prema našem golu.Vi se najčešće tada povlačite i kao da hoćete na rubu šesnajesterca oteti loptu.Ne kužim koja je to taktika?Pogledaj španjolce ,Barcu posebno,jurišaju na svakog kome je upoućena lopta.Zašti vi to tako ne radite,meni nikada nije jasno.A da možete tako odigrati,vidjelo se u drugom poluvremenu protiv Italije.U čemu je kvaka?Tko vam je tako rekao da igrate?Bilić?Tada to sigurno nije dobro.Možete pobjediti svakoga na svijetu ali vam psihologija nije jača strana.Bilo kakvo taktiziranje,vaš su 90 % poraz.I izjave tipa Srne ;" bilo bi dobro i nerješeno"!? Ako tako imate psihološku pripremu,a kao jurišate čak i na naslkov,nema toga.Uđite u svaku igru jednako i jednakim borbenim žarom.Nema tu mjesta sa ovima ćemo ovako a sa onima drugačije.To nije odlika onih koji imaju namjeru do vrha.Možete ali najčešće takvim promišljanjima i taktiziranjem,upravo sami sebe srušite.Igrati "do jaja"svaku utakmicu i bit će rezultata.Ovako će to uvijek biti polovično.Tražite alibije za nerješeno ili izgubljeno umjesto da vam je jedini alibi borba do kosti.Pa ne raste meni cijena na tržištu,nego vama:Halo !!! Imate alibi onda i kada izgubite samo u bespoštednoj borbi a kalkulacije bilo kojeg tipa,samo vam donose poraze i sramotu.Zato udrite svim silama pa ako i tada izgubite,nema vam tko šta predbacivati.Sve ste učinili ali protivnik je bio bolji.Ili je imao više sreće,kako god.I udarajte po tom golu češće.Iz svih pozicija.Pa ući će već nešto od više pokušaja.Nemorate ušetati u gol sa loptom. Svejedno sretno i navijamo mi "do jaja"za vas a vi također - "do jaja"!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika