18.06.2012. / 13:40

Autor: Totalsport

Mandžukić: Donio sam odluku, ali objavit ću je nakon Eura

- Naravno, Španjolska je sjajna momčad. Ali, i Italija isto tako. A u četvrtak smo dokazali da možemo igrati protiv momčadi iz svjetskog vrha

Mario Mandžukić (Nordphoto)Mario Mandžukić (Nordphoto)Najbolji hrvatski strijelac na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, napadač Wolfsburga Mario Mandžukić, dao je intervju za novi broj Kickera u kojem je govorio o predstojećoj utakmici protiv Španjolske i svojoj klupskoj budućnosti.

S dva pogotka u pobjedi protiv Irske (3-1) i jednim u remiju protiv Italije (1-1) Mandžukić trenutno dijeli vrh ljestvice strijelaca na Euru, a priliku za popravljanje učinka imat će večeras protiv "furije" u posljednjem kolu skupine C. Za prolazak u četvrtfinale konkuriraju Španjolska, Hrvatska i Italija koja večeras igra protiv Irske.

*Gospodine Mandžukiću, Hrvatska očekuje četvrtfinale, a navijači Wolfsburga odluku o vašoj budućnosti. Što dominira u vašoj glavi?

- U ovom trenutku samo želim postići nešto sa svojom reprezentacijom, zato i jesam ovdje. A odluku o svojoj budućnosti sam donio prije Eura, ali objavit ću je kad završimo natjecanje.

*Jeste li razočarani što ste nakon dvije dobre sezone u Wolfsburgu na prodaju?

- Ponavljam, o tome ću govoriti nakon Eura. Sada sam koncentriran samo na ovaj turnir. Nakon dvije utakmice svi osjećamo da možemo postići nešto. Još više od ovoga dosad.

*Kako ocjenjujete trenutno stanje u skupini?

- Komplicirano je. Ako odigramo neodlučeno protiv Španjolske, a Italija pobijedi Irsku, sve tri reprezentacije će imati po pet bodova. No, sasvim je jasno: nećemo igrati na remi protiv Španjolaca. Cijenimo ih, ali ih se ne bojimo.

*Zar nije jasno tko je favorit u tom dvoboju?

- Naravno, Španjolska je sjajna momčad. Ali, i Italija isto tako. A u četvrtak smo dokazali da možemo igrati protiv momčadi iz svjetskog vrha. Ta nam je utakmica dala još više vjere u vlastitu snagu.

*U prvom je poluvremenu Hrvatska imala velikih problema.

- A u drugom smo poluvremenu dominirali. To je bila prava Hrvatska. Pokazali smo da možemo svoju igru dovesti na najvišu razinu.

*Je li Bilićev prelazak sa sustava 4-1-3-2 na 4-2-3-1 bio odlučujući potez?

- Da, igrali smo bolje u toj formaciji.

*Morali ste zaigrati na desnom krilu. Jednom vas je Steve McClaren gurao na tu poziciju, no ona vam ipak ne odgovara.

- To je točno. No, protiv Talijana se to pokazalo pravim receptom.

*Hoće li i protiv Španjolske?

- Kao što sam rekao, protiv sustava kojim igraju Talijani, to je dobro funkcioniralo. A izbornik će odlučiti s kakvom ćemo taktikom na Španjolce. No, sasvim je jasno: nadam se da ću ostati u vrhu napada. Kao centralni se napadač osjećam najugodnije.

*Kako vam je stopalo?

- U završnim minutama protiv Italije sam dobio udarac, ali to me neće zaustaviti. Želimo u četvrtfinale i proslaviti to s našim navijačima. Pružili su nam sjajnu podršku dosada. Zbog takvih sam trenutaka postao nogometaš.

Vezane vijesti

Cvjetković: Magath bi prodao Mandžukića za "pravu" cijenu

Cvjetković: Magath bi prodao Mandžukića za "pravu" cijenu

Ivan Cvjetković, menadžer hrvatskog nogometnog reprezentativca i napadača Wolfsburga Marija Mandžukića, za Kicker je izjavio kako nije postignut… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika