18.06.2012. / 17:05

Autor: Totalsport

Oudin od kvalifikacija do naslova

- Opet osjećam da igram tenis barem za Top 50 - izjavila je presretna Amerikanka

Melanie Oudin (Reuters)Melanie Oudin (Reuters)Američka 20-godišnja tenisačica Melanie Oudin u ponedjeljak je u finalu WTA turnira koji se igrao na travi u Birminghamu nadigrala Srpkinju Jelenu Janković 6-4, 6-2.

Zbog problema s kišom, čitav program turnira u Birmighamu je kasnio, pa je tako finalni meč odigran u ponedjeljak. Taj raspored nije posebno zasmetao 20-godišnjoj Amerikanki koja je nakon prolaska kvalifikacija u finalu bila bolja i od 5. nositeljice Jelene Janković koju je za sat i 35 minuta svladala 6-4, 6-2.

Ključni dio u ovom dvoboju bila je igra nakon 2. servisa gdje je Oudin osvojila 66 posto, a Janković tek 35 posto poena, a Srpkinji svakako nije pomoglo niti šest dvostrukih servis-grešaka.

Oudin je realizirala pet od devet break-lopti, dok je njena protivnica oduzimala početni udarac tek dva puta iz osam prilika.

Bio je ovo njihov drugi međusobni ogled, a kao i prvi na Wimbledonu 2009. godine, i ovaj je odigran na travnatoj podlozi. No, nakon prvog slavlja Janković sada je Oudin poravnala na 1-1.

Inače, Melanie Oudin je svojevremeno držala 31. poziciju svjetske ljestvice, a sada ju očekuje značajan pomak s 208. mjesta.

- Opet osjećam da igram tenis barem za Top 50 - izjavila je presretna Amerikanka.

WTA Birmingham, finale:

Oudin - Janković (5) 6-4, 6-2

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika