19.06.2012. / 12:15

Autor: Totalsport , Nacional.hr

ATP Hertogenbosch: Pobjeda karijere Mate Pavića

U 2. kolu Mate Pavić će odmjeriti snage s boljim Philippom Petzschnerom, koji je bio bolji od Dmitrija Tursunova

Mate Pavić (Pixsell)Mate Pavić (Pixsell)Mladi hrvatski tenisač Mate Pavić u svom je drugom nastupu u glavnom ždrijebu jednog ATP turnira, na travnatoj podlozi u nizozemskom Hertogensboschu, u 1. kolu porazio 4. nositelja Robina Haasea 6-4, 7-6(2).

Lani je 18-godišnji Splićanin uz pozivnicu organizatora zaigrao u glavnom turniru u Umagu, no Talijan Filippo Volandri bio je prevelika prepreka. Međutim, drugu je pozivnicu Mate Pavić opravdao, a možda i rastužio organizatore turnira izbacivši na startu 450.000 eura vrijednog turnira domaćeg predstavnika Robina Haasea.

Nizozemac koji trenutno drži 40. poziciju svjetske ljestvice postavljen je za 4. nositelja, a od mladog hrvatskog tenisača bolje je rangiran za okruglih 600 mjesta ATP-ova poretka.

Jedan sat i 16 minuta trajao je dvoboj u kojem ljevoruki Pavić nije niti jednom izgubio vlastiti početni udarac. Splićanin je realizirao jedinu break-loptu u meču i to u prvom setu koji je dobio 6-4, a sve tri šanse za break Haasea u drugom ostale su nerealizirane.

Ove je godine Mate Pavić već ostvario napredak od preko 200 pozicija na ATP ljestvici, a uz drugo kolo Challengera u Pragu, ovo mu je daleko najbolji rezultat sezone i karijere.

Za Haasea se nastavio loš niz na travi jer je proteklog tjedna u Halleu također izgubio u 1. kolu, a u Hertogensboschu mu je ovo već četvrti startni poraz. Uz Pavića, još ga je jedan Hrvat natjerao na rani oproštaj. Bio je to 2008. godine Ivan Ljubičić.

U 2. kolu Mate Pavić će odmjeriti snage s boljim Philippom Petzschnerom, koji je bio bolji od Dmitrija Tursunova.

Dodajmo kako se je Ivan Dodig brzo oprostio od travnatog ATP turnira u nizozemskom Hertogenboschu. U 1. kolu ga je pobijedio Talijan Paolo Lorenzi 6-4, 6-4.

Meč je trajao jedan sat i 32 minute, a Dodig je time napravio korak unatrag u odnosu na prošli tjedan, kada je vrlo dobro igrao u Queensu, gdje je, između ostalih, pobijedio i Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu.

ATP Hertogenbosch, 1. kolo:

Lorenzi - Dodig 6-4, 6-4

Pavić - Haase (4) 6-4, 7-6(2)

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika