20.06.2012. / 11:49

Autor: Totalsport

NBA: Miami na korak do naslova

Završnicu koju je obilježio, kao i cijelu utakmicu, Mario Chalmers. Ubacio je 25 poena, od toga 12 u zadnjoj četvrtini

Mario Chalmers (Wikipedia)Mario Chalmers (Wikipedia)Pobjedom protiv Oklahoma City Thundera u svojoj American Airlines Areni 104-98 u petoj utakmici finala doigravanja NBA lige, košarkaši Miami Heata stigli su nadomak osvajanja naslova prvaka.

Miami je poveo s 3-1 u seriji, a do naslova može doći u noći s četvrtka na petak po našem vremenu, kada je na rasporedu peta utakmica, opet u Miamiju. Finale doigravanje igra se po sustavu 2-3-2, što znači da bi Oklahoma City eventualnom pobjedom u petoj utakmici izborio šestu i eventualnu sedmu na svom parketu.

LeBron James je bio udaljen jedan skok od ''triple-doublea'. Upisao je 26 poena uz 12 asistencija i 9 skokova. Odigrao je 44 minute i 20 sekundi, ali je završnicu (zadnjih 55 sekundi) pratio s klupe zbog grča u lijevoj nozi. Završnicu koju je obilježio, kao i cijelu utakmicu, Mario Chalmers. Ubacio je 25 poena, od toga 12 u zadnjoj četvrtini. Postigao je zadnjih pet koševa svoje momčadi u zadnjoj minuti. Bio je veliki junak pobjede Heata.

- Želio sam samo donijeti dodatnu snagu našoj momčadi. Uvijek sam bio igrač koji želi dati svoj maksimalni doprinos u velikim trenucima, a veći trenutak od ovakve utakmice je teško zamisliti - rekao je Chalmers, koji je pogodio 9 od 15 lopti iz igre, te četiri od pet u zadnjih 12 minuta igre.

- Mario Chalmers je rođeni pobjednik, dokazuje to cijeli život. Trener nam je rekao, ''vjerujte u Marija jer je on predodređen za velike utakmice'' - dodao je Dwyane Wade koji je, poput Chalmersa, postigao 25 koševa, jedan manje od Jamesa.

Gosti su krajem prve četvrtine imali velilih 17 koševa prednosti, 33-16. Serijom 16-0, koju je pokrenuo Norris Cole s dvije uzastopne trice na kraju prve i početkom druge četvrtine, Miami je smanjio na 32-33. Na odmor je Oklahoma City otišao s vodstvom 49-46.

U trećem periodu su domaćini preuzeli vodstvo, imali su nekoliko puta 7 razlike, a na kraju treće je bilo 79-75. Momčad Heata vodila je i u zadnjoj četvrtini sa sedam koševa razlike, ali se Thunder vratio na 90-90, u tom periodu je Russell Westbrook postigao 13 uzastopnih koševa za svoju momčad, a četiri minute i 21 sekundu prije kraja je i poveo 94-92 košem Kevina Duranta. Veliki tercet Miamija, Chris Bosh, LeBron James i Dwyane Wade, poentirali su za seriju 7-0 domaćina, a Mario Chalmers je bio mirne ruke u samoj završnici za slavlje domaćih navijača.

Russell Westbrook odigrao je fantastičnu utakmicu za goste. Ubacio je 43 poena, pogodio je 20 od 32 lopte iz igre, dodao je 7 skokova i pet asistencija. Kevin Durant je dodao 28 poena, no, njih dvojica bili su jedini sa dvoznamenkastim brojem koševa u Thunderu.

NBA finale:

Miami - Oklahoma City 104-98 (James 26k, 12a, 9s, Chalmers 25k, Wade 25k / Westbrook 43k, 7s, 5a, Durant 28k)

(Miami vodi 3-1 u seriji)

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika