23.06.2012. / 11:09

Autor: Hina

Šef britanskih Laburista predlaže:

Sedam godina zabrane Hrvatima

Milliband je u intervjuu priznao kako je njegova stranka, dok je bila na vlasti, olako shvaćala neprijateljstvo domaćih radnika prema strancima i taj problem nazivala "predrasudama". Laburisti su, rekao je, na tržište rada pustili previše doseljenika iz istočne Europe

Ed MillibandEd MillibandČelnik britanske oporbe i laburističke stranke Ed Milliband govorio je o zapošljavanju imigranata iz istočne Europe te rekao kako bi Hrvatima trebalo zabraniti rad u Velikoj Britaniji maksimalnih sedam godina nakon ulaska u EU, objavljeno je u intervjuu londonskome Guardianu.

Milliband je u intervjuu priznao kako je njegova stranka, dok je bila na vlasti, olako shvaćala neprijateljstvo domaćih radnika prema strancima i taj problem nazivala "predrasudama". Laburisti su, rekao je, na tržište rada pustili previše doseljenika iz istočne Europe.

Najavio je promjenu odnosa laburista prema angažiranju useljenika kako agencije za zapošljavanje ne bi mogle oglašavati isključivo ponudu jeftinije radne snage.

Predložio je da se takvim agencijama uvedu kazne, da se poslodavcima udvostruče kazne za isplatu plaće niže od minimalne te da svaki srednji i veliki poslodavac koji zapošljava više od 25 posto strane radne snage mora to prijaviti organizaciji Jobcentre Plus, njihovu zavodu za zapošljavanje.

Hrvatske se izravno tiče Millibandov prijedlog da se granice ne otvore novim članicama Europske unije. Zemlje EU-a radnicima iz nove članice, a Hrvatska će to postati 1. srpnja 2013., mogu ne dopustiti zapošljavanje maksimalno sedam godina.

Iako vladini podaci pokazuju da 370 tisuća stranaca uzima socijalnu pomoć, šef oporbe Milliband naglašava da je u tome broju razmjerno manje useljenika od britanskih radnika.

Komentari

registracija
20/5/09

BXLCRO, 23.06.12. 11:50

To je tocna i pravedna analiza! Na nama samima je da konacno privredjujemo nasoj drzavi posto imamo puno neiskoristena prirodnog bogatsva zbog nikakvog poduzetnistva i PRIVATIZACIJE nasljedjene po principu Tudjmanovih 200 obitelji koje ce vladati Hrvatskom ! To je cisti mafijaski sistem a ne kako "analizira" komunjara Lesar kad govori o pokvarenom neliberalanom kapitalistickom sistemu ustvari socijalnih drzava EU ! Tamo isto sjedi jedan laburist kao privremeni EU zastupnik i prima od tih istih "kapitalista" 300€ mjesecno od kojih se sigurno nece odreci!!!!!


registracija
30/9/09

davor12345, 23.06.12. 12:11

E tako! Sad bi naša laburistička stranka tribala predložit zabranu zapošljavanja Britanaca na rok od 7 godin u Hrvackoj, koji bi mogli nahrupit u gomilama u istu kad postanemo članica unije.


registracija
30/9/09

davor12345, 23.06.12. 12:18

Krupnom kapitalu je prvo bilo super kad su se dočepali jeftinije radne snage, na tome su zaradili milijarde milijardi i na kraju uspjeli upast u krizu. A upali su u krizu zbog lakomosti, korupcije i "pametnih" političara, kojih hvala ti Bože ima posvuda.


registracija
30/9/09

davor12345, 23.06.12. 12:21

Na kraju, kad je trebalo pronaći krivce, sjetili su se "uvezene" radne snage...


registracija
2/11/11

kiefer, 23.06.12. 13:21

Na zalost, nasi politicari su isuvise plitki da bi shvatili sustinu stvari.Umjesto da se javno obrate svim bitnim medijima svijetu i kazu: Hrvatska je jaaako mala zemlja sa svega 1,5 miliona radno sposobnih ljudi. Zbog toga, morat cemo zabranit rad i ograniciti kupovinu nekretnina svim stranim drzavljanima. (na maksimalan period sto nam se omogucava)Nasuprot tome, mi se postavljamo kao zadnji jadnici koji idu u neke niti izbliza tako lijepe zemlje traziti koricu kruha.Engleska je postala druga Kina - nemaju vise nikakvu industriju nego rade za Nijemce. Ne posjeduju nista vise - Niti Jaguar, Rolls Royce ( nekada ponos UK)
Ipak, oni se smatraju sposobnijim od Hrvatske!!??


registracija
24/7/11

mrvek, 23.06.12. 14:41

To se znalo još prije dvije godine, ali su mladi pohrlili glasati za EU kao majmuni jer su mislili da će raditi tamo. Ma nema šanse. Konjine glupe. Jebala vas EU.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 23.06.12. 15:09

40 miliona engleza boji se 4 milijuna hrvata....malo nas je ali nas ima


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 23.06.12. 15:10

treba zabraniti gradanima EU zaposljavanje u HR i kupovanje nekretnina


registracija
14/8/09

NeMresBilivit, 23.06.12. 16:18

ankice ne budali. u hr se gradjani eu ne zele zaposljavati jer je to jadno, a kupovanje im se ne moze zabraniti jer ni oni nisu nama zabranili i jer nas i primaju zato da bi, izmedju ostaloga, lakse mogli kupiti sve sto zele. drago mi je inace zbog ovoga. to je jedan mali prilog za razumijevanje da su hrvati samo u jugi bili ravnopravni, cak i ravnopravniji od drugih, i da nikada prije ali niti nikada poslije nece imati tako komfornu poziciju kao tada. no, jos puno ovakvih slucajeva se mora dogoditi da hrvati to shvate. oni vole vjerovati ne u ono sto jest, vec u ono sto bi zeljeli da jest.


registracija
14/8/09

NeMresBilivit, 23.06.12. 16:18

ankice ne budali. u hr se gradjani eu ne zele zaposljavati jer je to jadno, a kupovanje im se ne moze zabraniti jer ni oni nisu nama zabranili i jer nas i primaju zato da bi, izmedju ostaloga, lakse mogli kupiti sve sto zele. drago mi je inace zbog ovoga. to je jedan mali prilog za razumijevanje da su hrvati samo u jugi bili ravnopravni, cak i ravnopravniji od drugih, i da nikada prije ali niti nikada poslije nece imati tako komfornu poziciju kao tada. no, jos puno ovakvih slucajeva se mora dogoditi da hrvati to shvate. oni vole vjerovati ne u ono sto jest, vec u ono sto bi zeljeli da jest.


registracija
20/8/10

McCoy, 23.06.12. 16:45

@davor12345
Tacno. Ovo me podseca na izjavu Angele Merkel od pre par godina kada je rekla da je Nemacka vlada u stvari ocekivala da se svi gastarbajteri jednog dana vrate u svoje postojbine!!! I to nakon sto su neki vec 3 generaciju potomaka odgajili u Nemackoj.


registracija
22/4/12

nesolipamet, 23.06.12. 17:08

http://www.pornhub.com/


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 23.06.12. 17:52

koja budala jos danas trazi posao u PROPALOJ engleskoj...heeheeeh


registracija
23/8/09

xaron, 23.06.12. 18:41

Ovo je dobro od Engleza. Još kad bi nam zabranili ulazak u EU , to bi bilo super.


registracija
30/12/08

csiki, 23.06.12. 18:53

To vazi i u ostalim zemljama EU i u Svajcarskoj , taj zakon vazi vec godinama samo vasi politicari taj zakon skrivaju


registracija
27/8/09

Lujo1, 23.06.12. 21:16

Da smo mi neka država (a nismo - mi smo gomila jada) mi bi lijepo recipročno tim koljačima i povijesnim pljačkašima podanicima njenog krvavorukog "veličanstva" zabranili ulazak u RH na 14 godina.
Ali mi smo gomila jada, pa se bumo naguzili i pognuli glave pred ovim svjetskim barbarima!


registracija
30/11/10

jato, 23.06.12. 21:50

Lujo1,

Da smo mi neka država (a nismo - mi smo gomila jada)
------------------------------------------------------------------------------
Lujo1 molio bih te da govoriš u svoje ime, možda ti jesi gomila jada, neka debela budaletina bursač ali nemoj generalizirati,........................previše sam krvi vidio da bi se sprdao sa državom, bez obzira na lopine koji su na vlasti.....kako da se zvali...


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 23.06.12. 23:43

@jato, da da u tom je problem. Gdje su branitelji? Gdje je domoljublje??
Vidio si mnogo krvi, vidio si mnogo mrtvih, vidio si mnogo srusenog, bio si junacina borio si se da budes svoj na svome.

Onda si sutio kada je Sranjo dao RATNOM DEZERTERU Bruni Oresaru da unisti hrvatsko blago i hrvatski branitleji ostanu bez posla.

Onda si sutio kada je Sranjo dao DEZERTERU Skegri da porda HR blago strancima koji su nam uvijek zlo zeljeli. Kada je Racan prodao INA-u.

Kada je Ivo Sanader pokrao sve sto se pokrasti moze!!

Branitelji se mogu lako organizirati protiv Lepe Brene, ali ne mogu se organizirati da daju potporu radnicama Kamenskog, ili radnicima Dakovstine cije je zito opljackao Todoric. Kada skole u ratom napacenom Sisku prokisnjavaju.

@jato, moj junacino, slaba se ti boris,

Nije mene strah Jovana vec Hrvatskih govana.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 23.06.12. 23:47

Inace ovo je smijesno. Englezi su uvijek uvozili HR znastvenike, lijecnike, ono najbolje i najskolovanije.

Poslovi koje bi Hrvati i dobijali u engleskoj bili bi baustela, i cistaci i peraci. Sada se ovaj englez pjeni da bi on nesto branio nama.

Nase seljacinu uvezle su u Plivu neke propale engleze pod predumisljajem da ce im ovi doci prodati pamet, a ono sjebali su domacu pamet i unistili Plivu.


registracija
19/7/11

bubba, 24.06.12. 13:50

rad i roba se ne mogu odvajati, ako će zabraniti tok radne snage, treba ponovno uvesti i carine.

naravno, to otvara pitanje i čemu služi eu. trenutno je sasvim jasno da eu služi šačici zapadnoeurpskih zemalja da maksimalno ostvaruje svoje interese, dok istodobno hladnokrvno provode protekcionazam i blokadu tržišnih odnosa.

oni imaju neke konkurentne robe, mi imamo konkurentnu radnu snagu, i onda će oni maksimalno otvoriti tržište za robu, a maksimalno zatvoriti za radnu snagu.

to je gore od kolonijalizma, a na tome oni baziraju cijelu svoju budućnost. nama bi bolje bilo među nesvrstanima, jačati slobodnu trgovinu s rusijom i srednjim istokom, a zatvoriti se prema zapadnoj europi, tehnološki složeniju robu nabavljati iz koreje i japana, ali od njih tražiti recipročne povlastice.

zapadna europa živi od gluposti istočnih zemalja koje im dopuštaju protekcionistički neokolonijalizam, njihove robe nisu superiorne ni u tehnologiji niti su cjenovno konkurentne, i da nema šanera kao mi da padaju na njihove fore, ekonomija bi im otišla u povijest.

naš končar može oteti SVAKI siemensov posao u svijetu vezan za transformatore, samo da imamo politiku koja brani državnu samostalnost i industriju.


registracija
12/11/11

Janko1979, 24.06.12. 17:43

ankice,kako ne kopčaš...branitelji se ne pale na pojam nezaposlenost,otkazi,kriminal,borba protiv korupcije...oni vrište kad treba nesto lomit,psovat,tuci pedere,psovat po ne-hrvatima,palit zastave..i slicne pizdarije,takva sorta ljudi...


registracija
9/3/10

nostradurus, 24.06.12. 21:34

Zašto nisu zahtijevali 77 godina? Bolje bi bilo da nam ne ratificiraju sporazum. Ulaz u EU je totalno pogrešan i znači bankrot države. reforma.forumhr.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika