12.06.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

PROPALI RAJIĆEVI PREGOVORI O PRODAJI VEĆINSKOG PAKETA LURE TDR-U

RAJIĆ OSTAJE VEĆINSKI VLASNIK LURE

RAJIĆ OSTAJE VEĆINSKI VLASNIK LURE

Većinski vlasnik prehrambene tvrtke Lura, Luka Rajić, obznanio je da većinski paket ove tvrtke više nije na prodaju. On je na predstavljanju prošlogodišnjih rezultata tvrtke rekao da će eventualno biti prodan samo manjinski dio Lure, što znači da su propali pregovori s TDR-om, koji mu je trebao postati strateški partner.
Prema Rajićevim planovima Lura bi u slijedećih 5 godina trebala postati regionalna tvrtka, zbog čega je reinvestirana sva ovogodišnja neto dobit, nešto veća od 100 milijuna kuna.
Zbog Rajićeve odluke da i dalje ostane većinski vlasnik, Luru je napustio predsjednik uprave Želimir Vukina, a svoje je razrješenje s mjesta predsjednika nadzornog odbora Lure zatražio i Franjo Luković, inače predsjednik uprave Zagrebačke banke.
Lura će 1. rujna dobiti novog menadžera, a uskoro će biti oformljen i novi nadzorni odbor u kojem će, najavio je Rajić, biti i stranaca.

Vezane vijesti

TDR: Izloženi smo diskriminaciji na srpskom tržištu

TDR: Izloženi smo diskriminaciji na srpskom tržištu

Ovih dana TDR je uputio pismo Ministarstvu financija Republike Srbije na inicijativu koja bi se trebala naći na jednoj od idućih sjednica Vlade… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika