Objavljeno u Nacionalu br. 379, 2003-02-19

Autor: Norman Müller

AKCIJA 'TOP STIPENDIJA ZA TOP STUDENTE'

Dobitnici 'Top stipendije' predodređeni su za dobra zaposlenja

Neki od lanjskih dobitnika već su dobili posao, a onima koji još studiraju dobitak 'Top stipendije' bit će jaka referenca: ove godine fond za najbolje hrvatske studente iznosi milijun kuna, a titulu 'Top studenta' dobit će čak 25 najuspješnijih

Maja Laura PotočkiMaja Laura PotočkiU tijeku je akcija “Top stipendija za top studente” kojom se drugu godinu za redom nagrađuju najbolji hrvatski studenti. Ove godine Nacional u suradnji sa VIPnetom, Erste&Steiermarkische bankom te Inom, Ingrom i Podravkom nagrađuje najbolje hrvatske studente s milijun kuna, što znači da će prestižnu titulu “Top studenta” imati priliku dobiti čak 25 mladih genijalaca. Svaki od njih primat će 4000 kuna mjesečno tijekom sljedeće akademske godine. Zauzvrat dobitnici nemanju apsolutno nikakvih obveza prema sponzorima.

Dobiti “Top stipendiju” ne znači samo oslobođenje od financijskih briga tijekom studentske godine, već mnogo više od toga. Da je “Top stipendija” više od novaca, pokazuju i primjeri prošlogodišnjih dobitnika. Svi oni su dobili osjećaj da se njihov trud prati i nagrađuje što im je ulilo sigurnost i samouvjerenost koji su ključni za daljnji iskorak i kvalitetno napredovanje i nakon završetka studija. Neki od lanjskih dobitnika već su dobili posao, a i onima koji još studiraju dobitak “Top stipendije” sigurno će biti referenca, ako ne i najjači adut pri traženju posla, ukoliko uopće dođu u takvu situaciju. Naime, vrlo je vjerojatno i izgledno da će njihovu kvalitetu potencijalni poslodavci prepoznati i prije kraja studija.

Koliko joj je “Top stipendija” promijenila život, pitali smo i jednu od lanjskih dobitnica – čim smo je uspjeli uhvatiti. Maja Laura Potočki, apsolventica Pravnog fakulteta koja je zasluženo odnijela 40.000 kuna, za vrijeme dodjele nalazila se u Grčkoj na trotjednom političko-ekonomskom seminaru. Tko je god poznaje, zna koliko je ambiciozna te koliko je do nje teško doći. Njezin životopis svjedoči o nevjerojatnoj svestranosti. Ona pjeva, pleše, svira klavir, planinari. Osvajala je nagrade i priznanja na natjecanjima iz matematike, kemije, logike, likovnog izražavanja, latinskog i grčkog jezika, a sudjelovala je i na olimpijadi iz povijesti. Na fakultetu je radila kao demonstratorica na katedri Opće teorije prava i države. Uređivanju studentskog časopisa Pravnik, čija je bila glavna urednica, danas pripomaže kao predsjednica Nadzornog odbora. Volontira u Saboru u sklopu Internship programa GONG-a, a radila je i u SIC-u na različitim projektima.

“To što ćete i ove godine dijeliti stipendije, odličan je primjer kako se može vrednovati i poticati trud i znanje studenata. Živimo u svijetu u kojem nema apsolutne sigurnosti, postoje samo mogućnosti. Da bismo ih spremno dočekali, trebamo ulagati u svoje znanje i sposobnosti,” poručuje Maja Laura. Saznali smo da je ona već na drugoj godini dobila prvu stipendiju, bila je to stipendija Zaklade Zlatka Crnića, a na trećoj i četvrtoj primala je stipendiju Grada Zagreba. “Kruna mi je bio dobitak ‘Top stipendije’. Ona mi je omogućila mnogo toga. Platila sam si tečaj njemačkog u Beču, omogućila mi je i kupovinu knjiga za studij, ali i uplatu životnog osiguranja i stambene štednje. Budući da mi je obitelj omogućavala ulaganje u edukaciju, drago mi je da je s ovakvom stipendijom sada mogu malo rasteretiti i sama djelomično snositi te troškove. Vrlo mi je važna podrška obitelji i mog dečka Marija,” kaže Maja Laura.

Još uvijek nije diplomirala, kako kaže, koristi prednosti koje studenti imaju. Pokušava što više putovati, sudjelovati na stručnim seminarima i skupljati specifično znanje i iskustvo za koje sad još uvijek ima vremena. Trgovačko pravo je područje koje je najviše zanima, no još uvijek nije sigurna kako će se njena karijera razvijati. “Korak po korak,” kaže: sad joj je najvažnije prvo položiti četiri ispita koji je dijele od diplomskog, potom diplomirati pa pronaći odvjetnički ured u kojem će odraditi pripravnički staž. Vjerujemo da će se već snaći – ako je netko već ne pronađe sam.

IZJAVE STUDENATA

IVAN STANKOVIĆ, Pravni fakultet, 3. godina, Zagreb
To je dosta novaca za uzdržavanje jednog studenta i izvanredna prilika za studente koji nisu financijski osigurani. Projekt je u redu i u svakom bi slučaju trebalo biti više takvih inicijativa.

NIKICA KEKIĆ, Fakultet političkih znanosti, 3. godina, Zagreb
Sjajna ideja! Napokon se netko sjetio ulagati u mlade intelektualne snage Hrvatske.

IVAN BARIŠIĆ, Ekonomski fakultet, 3.godina, Zaprešić
Smatram da je dijeljenje stipendija vrlo poticajno za naše mlade studente. Možda će taj potez zadržati bar neke od njih u Hrvatskoj. Treba ulagati u mlade, a ovo je svakako dobar početak.

IVA BLAŠKOVIĆ, Filozofski fakultet, apsolvent, Pula
Top stipendije su odličan potez jer taj mjesečni iznos omogućava studentu uštedu kojom si može osigurati egzistenciju u razdoblju traženja posla nakon diplome. S obzirom na težinu pronalaženja posla, to bi razdoblje moglo potrajati.

MARINA GABELICA, Učiteljska akademija, 3. godina, Koprivnica
Oduševljena sam projektom, a i sama ću se prijaviti jer mislim da zadovoljavam kriterije. Da je dobijem, znatno bi mi olakšala život u Zagrebu.

LIDIJA NOVOSEL, Studij dizajna i ekologije, apsolvent, Zagreb
Lijepo zvuči 4000 kn mjesečno za jednog studenta. Time bi se mnogima riješili problemi, a i više od toga. Taj projekt je dobar i poticajan za one studente koji su to zaslužili svojim radom. Nadam se da će te stipendije završiti u pravim rukama.

Agencija Apriori Komunikacije drugu godinu za redom surađuje na organizaciji projekta “Top stipendija za top studente”. Riječ je o poduzeću za komunikacijski menadžment koje se bavi odnosima s javnošću, event managementom, kriznim komuniciranjem te produkcijom, a djeluje u Hrvatskoj i inozemstvu. Vlasnik agencije je Danijel Koletić, dobro poznat svima kojima je PR specijalnost. On je aktivan u odnosima s javnošću od 1996., utemeljitelj je i prvi direktor Londonske škole za odnose s javnošću te inicijator osnivanja Strukovne udruge za odnose s javnošću kojoj je i prvi tajnik. Organizator je PRO PR 2000, prvog hrvatskog strukovnog kongresa za odnose s javnošću, inicijator osnivanja IPRA-e u Hrvatskoj, a u javnosti je poznat i kao menadžer estradne zvijezde Nine Badrić. Svestrani Danijel Koletić ima ogromno iskustvo s područja kriznog komuniciranja i lansiranja novih proizvoda koje je stekao radeći s nizom respektabilnih klijenata. Danijel Koletić i Apriori su radili za Bina Istru, Mediteran Osiguranje, C.I.O.S., Procter&Gamble, Levi´s, Terme Maribor, Autocommerce, VIPnet, Castrol, Tondach, Agrokor, Forticar, Helios, Državni zavod za intelektualno vlasništvo i mnoge druge tvrtke i institucije. Apriori predvođen Koletićem dao je značajan doprinos uspjehu projekta “Top stipendija”.


Akciju potpomažu
Apriori komunikacije
Print studio

Otvoreni Radio
Radio Dalmacija – Split
Radio 057 – Zadar
Gradski radio Osijek, Eter
Radio Cibona
Zagrebački Radio
Radio 101
Narodni Radio
Megamix Hvar
Radio Koprivnica
Radio Maestral
Radio Korčula
Radio 1
Radio Val – Vela Luka
Radio Sisak
Radio Zelina

Vezane vijesti

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović uručuio je u Predsjedničkim dvorima dobitnicima Top stipendije za top studente prve rate za akademsku godinu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika