27.11.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

NEW YORK

SLOVAČKA DOBILA PRVI "EMMY"

SLOVAČKA DOBILA PRVI “EMMY”

Slovačka televizija dobila je po prvi puta najveću televizijsku nagradu “Emmy”, i to u kategoriji dokumentarnih emisije za međunarodne programe. U New Yorku je održana svečana dodjela posebnih nagrada “Emmy” za inozemne televizijske proizvođače, a Slovačka je dobila nagradu za dokumentarnu emisiju “Nicholas Winton – Snaga dobrote”, koja govori o čovjeku koji je 1939. godine spasio više od 600 židovske djece od nacističkog pogroma. Po prvi puta je jednu nagradu “Emmy” dobila i Danska, i to za policijsku dramsku seriju “Unit One”, koja govori o nekim stvarnim kriminalnim danskim slučajevima.
Nagrade su dodijeljene u sedam kategorija, a najviše uspjeha opet su imali britanski autori. U kategoriji popularnih serija dvije britanske serije dijelile su nagradu: serija “The Kumars at No. 42” o popularnom radio-voditelju, koji radi od kuće, te “Faking It” o prodavaču hamburgera koji dobije posao kao vrhunski kuhar u ekskluzivnom restoranu. Velika Britanija dobila je nagradu “Emmy” i u kategoriji vijesti, a nagrađen je poznati veteran BBC-ija John Simpson za svoje izvještavanje o padu Kabula, te u kategoriji dječjih programa, gdje je nagradu dobila priča o prijateljstvu djece i pustinjaka “Stig of the Dump”. Nagradu za najbolji umjetnički program dobila je Kanada.

Vezane vijesti

TV prava za Premierligu prodana za 1,5 milijardi eura više

TV prava za Premierligu prodana za 1,5 milijardi eura više

Engleska nogometna liga EPL je u srijedu objavila prodaju televizijskih prava za utakmice Premier League za razdoblje od 2013. do 2016. godine za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika