27.11.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

OTTAWA

OSTAVKA JER JE BUSHA NAZVALA MORONOM

Francoise Ducros, dosadašnja predstavnica za tisak kanadskog premijera Jeana Chretiena, koja je prošlog tjedna izazvala veliki skandal nazvavši američkog predsjednika Georgea W. Busha moronom, podnijela je ostavku. Nju je branio i premijer Chretien, ali je nije uspio spasiti, jer su je žestoko kritizirali oporbeni političari, tvrdeći da je svojom izjavom nanijela nenadoknadivu štetu američko-kanadskim odnosima. Chretien se našao i na udaru iz Sjedinjenih Država.
Francoise Ducros je tu izjavu dala tijekom summita NATO-a u Pragu komentirajući u jednom neformalnom razgovoru sa novinarima Bushov pritisak na saveznike iz NATO-a kako bi ga podržali u ratu sa Irakom. Iako to nije bila njena službena izjava, ipak je dospjela u novine. Francoise Ducrosse potom se javno ispričala, a Chretien ju je branio tvrdeći da je iznimno sposobna osoba, koja ima vrlo opak jezik, te da je i njega samoga više puta nazvala moronom. Za kraj, Chretien je za Busha rekao da ga smatra “prijateljem, a ne moronom”.

Vezane vijesti

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Pri padu pozornice podignute u parku u Torontu za koncert britanske rock-skupine Radiohead poginuo jedan član tehničke ekipe, objavila je policija.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika