29.11.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

BAGDAD

BLAIR LAGAO O IRAČKOM ORUŽJU


Britanski premijer Tony Blair lagao je u svom izvješću britanskom parlamentu da je laboratorij za istraživanje slinavke i šapa u tvornici Al Naser ‘’mjesto zabranjenih aktivnosti”, otkrila je Inspekcija za oružje UN-a. Stručnjaci UN-a su u četvrtak posjetili četiri lokacije – jedna je veterinarski laboratorij, a druga mehaničarska radionica – za koje su London i Washington tvrdili da skrivaju pogone za proizvodnju zabranjenog kemijskog oružja.
Iračko ministarstvo vanjskih poslova u petak je objavilo kratku izjavu u kojoj stoji: ‘’Jučerašnje inspekcije otkrile su da se radi o lažima Tonyja Blaira te su omogućile da na svjetlo dana izađu neutemeljene optužbe protiv Iraka’’.
U isto vrijeme britanske novine objavile su da je irački predsjednik Saddam Husein znanstvenicima, javnim službenicima, pa čak i seljacima, naredio da u svojim domovima skriju dijelove oružja za masovno uništenje, kako ga ne bi otkrili UN-ovi inspektori.

Vezane vijesti

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon trebao bi u drugoj polovici srpnja doći u posjet Zapadnom Balkanu, prenose u četvrtak beogradski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika