29.11.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara, Marina Biluš

KRIMINAL

VINKO ŽULJEVIĆ-KLICA OPTUŽEN ZA UBOJSTVO VESELINA MARINOVA


Protiv Vinka Žuljevića-Klice (43) Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo u petak je podiglo optužnicu zbog ubojstva Veselina Marinova (35) u svibnju ove godine u Zagrebu. Žuljevića se optužnicom tereti za teško ubojstvo iz bezobzirne osvete, stoji u današnjem zajedničkom priopćenju zagrebačkog Županijskog državnog odvjetnika Krunoslava Canjuge i ravnatelja Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK)
Željka Žganjera. Veselin Marinov, hrvatski državljanin bugarskog podrijetla kojega se povezivalo s organiziranim kriminalom, s više hitaca ubijen je iz pištolja 31. svibnja u zagrebačkom kafiću NBA. Žuljević se, nakon ubojstva, sam predao policiji. U optužnica koju je dostavilo zagrebačkom Županijskom sudu tužiteljstvo za Klicu predlaže produljenje pritvora u kojem je od dana ubojstva. Tužiteljstvo takav zahtjev obrazlaže odredbom Zakona o kaznenom postupku po kojemu se pritvor može odrediti kada je u pitanju kazneno djelo za koje je propisana zatvorska kazna veća od osam godina, a što je slučaj i sa teškim ubojstvom iz bezobzirne osvete za koje je optužen Žuljević. U priopćenju se spominje i poduzimanje odgovarajućih provjera kako bi se utvrdilo mogućeg postojanje kaznenog djela iz nadležnosti USKOK-a. Navodni pripadnik mafije, Vinko Žuljević –Klica također i kućni prijatelj lani ubijenog Vjeke Sliška, te svjedok na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji u Remetincu, u istrazi se branio tvrdeći kako je u Marinova pucao u samoobrani. Žuljević je, naime, izjavio da je Marinov prvi izvadio pištolj i počeo pucati. Optuženi Žuljević uvjerava da nikoga nije htio ubiti, već je samo, tvrdi, branio vlastiti život. Dan nakon ubojstva, branitelj u slučaju tzv. zločinačke organizacije -odvjetnik Anto Nobilo, izjavio je da je pokojni Marinov znao da Slišku bliske osobe planiraju njegovo ubojstvo. Nobilo tvrdi da je Marinova predložio za zaštićenog svjedoka koji je trebao govoriti u korist optuženih iz tzv. zločinačke organizacije. Zagrebački županijski državni odvjetnik Krunoslav Canjuga tada je odbacio Nobilovu tvrdnju ustvrdivši da tužiteljstvo nije imalo ni službena ni neslužbena saznanja o mogućem svjedočenju Marinova.

Vezane vijesti

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

Američka antidopinška agencija (USADA) službeno je u srijedu podigla optužnicu protiv sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea Lancea Armstronga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika