02.12.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

PODGORICA

VISOKI CRNOGORSKI DUŽNOSNIK TRGOVAO LJUDIMA

Zamjenik državnog tužitelja Crne Gore Zoran Piperović uhićen je u nedjelju pod sumnjom da je umješan u trgovinu ljudima i organiziranu prostituciju, priopćio je MUP Crne Gore. Osim njega, pod istragom se nalazi još nekoliko osoba čija imena nisu navedena.
Crnogorski MUP nedavno je otkrio međunarodni lanac trgovine ljudima i organizirane prostitucije, čije je odredište bila Crna Gora. Policija naglašava da je, u sklopu borbe protiv organiziranog kriminala, ove godine podnijela 13 kaznenih prijava protiv 29 osoba osumnjičenih da su se bavili trgovinom ljudima. U priopćenju se navodi da je, tijekom tri godine, MUP pronašao i kućama vratio 46 djevojaka za koje se opravdano sumnja da su bile seksualno roblje.
Nevladina organizacija “Sigurna ženska kuća” zbog ove afere zatražila je ostavku državnog tužitelja Crne Gore Božidara Vukčevića. Ljiljana Raičević, direktorica Sigurne ženske kuće, tvrdi da su prostitucija, policija i sudstvo u sprezi, te da je Vukčević “dio te priče”.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika