13.06.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

DELEGACIJA KP KINE KOD BUDIŠE

BUDIŠA PRIMIO KINESKU DELEGACIJU

BUDIŠA PRIMIO KINESKU DELEGACIJU

Delegacija KP Kine, koju predvodi Huang Ju, zamjenik premijera, član Politbiroa i tajnik Gradskog komiteta Komunističke partije NR Kine za grad Šangaj, u dvodnevnom je posjetu Hrvatskoj.

Nakon jučerašnjeg prijema u HNS-u, čiji su službeno i gosti, posjeta Dubrovniku, i sastanka s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, kineska delegacija sastala se s potpredsjednikom hrvatske Vlade, Draženom Budišom.

«Prošlo je već 10 godina od uspostave bilateralnih odnosa između Hrvatske i NR Kine a suradnja na svim područjima napreduje», ocijenio je Huang Ju. Budiša je pak izrazio svoju zadivljenost brzinom gospodarskih i društvenih promjena u NR Kini, pogotovo gospodarskim rastom i povećanjem BDP-a.

Uvoz iz NR Kine iznosi 170 milijuna američkih dolara, a izvoz iznosi svega 2 milijuna dolara. Ovaj sastanak je održan i u cilju povećanja intenziteta razmjene.

Vezane vijesti

Liberali računaju na poštene iz HDZ-ove biračke mašine

Liberali računaju na poštene iz HDZ-ove biračke mašine

Dražen Budiša predstavljen je danas na HSLS-ovom skupu u Zadru kao nositelj liste Hrvatske socijalno-liberalne stranke u 9. izbornoj jedinici.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika