Objavljeno u Nacionalu br. 325, 2002-02-05

Autor: Tonko Vulić

Trend

Luksuzna Škoda Superb

Luksuzna Škoda Superb

U Sevilli je prije nekoliko dana javnosti predstavljena nova Škoda Superb, najveći i najluksuzniji ”Škodin” automobil koji je definitivna potvrda da se češka tvornica velikim koracima vraća među najznačajnije europske proizvođače automobila, među koje je spadala do Drugog svjetskog rata. Škodu Superb odlikuju mnoge inovacije poput kišobrana u posebnom pretincu s drenažom, prtljažnika s jedinstvenom koncepcijom sklopivih CargoFlex pretinaca ili sustava zahvaljujući kojem se suvozačevo sjedalo pretvara u naslonjač za noge. Ova bi Škoda trebala konkurirati Ford Mondeu, Peugeotu 607, Opel Omegi, Nissan Maximi i Volvu S60. Iako će se u Europi početi prodavati već u ožujku, a u Hrvatskoj u travnju, cijena joj zasad nije poznata. U ponudi će biti tri benzinska motora, i to 2.0, 1.8 Turbo i 2.8 V6 te dva turbodizela 1.9 sa 130 KS i 1.9 V6 sa 150 KS.

Afrodizijački čaj ili Seksi čaj

Želite li za Valentinovo svojem partneru ili partnerici prirediti posebno iznenađenje, prije sastanka skuhajte čaj Afrodizo. Sastavljen je od cikorije, iđirota, dobričice, omana, marulje i paprene metvice, šest trava iz hrvatskog podneblja koje u kombinaciji djeluju afrodizijački, a za razliku od Viagre nemaju nuspojava. Čaj je osmislio profesor kemije Željko Sobotka, a proizvodi ga poduzeće “Ekoherbalia” iz Zagreba. Čaj ima osobito dobar učinak ako se koristi u kombinaciji s biljnim eliksirom Brdska rosa koji čisti organizam, pomlađuje, daje ljepši izgled i povećava životni optimizam. Čaj ćete moći kupiti i na sajmu Ezoterika Croatika kojemu je osnovna tema karneval i Valentinovo, a održat će se 9. i 10. veljače u hotelu “Dubrovnik” u Zagrebu.
cijena: Afrodizo 22 kn, Brdska rosa 49,86 kn
adresa: Ljekovita biljka, mliječni odjel tržnice Dolac; Ekobiotički centar, Gotovčeva 9, Zagreb,

Espresso bez kofeina

Za osobe koje su sklone zdravom načinu života, ali ne mogu odustati od kave, Franck je na tržište izbacio novi proizvod, espresso kavu bez kofeina. Pakiranje se sastoji od 250 grama mljevene vakumirane mješavine sastavljene od nekoliko najkvalitetnijih vrsta sirove kave. Može se kupiti i u limenci sa žličicom koja može zahvatiti točno sedam grama kave koliko je normativ jedne doze espresso kave. Kofein je prirodni sastojak kave, čaja ili kakaa koji u malim količinama povećava krvni tlak i poboljšava rad srca. No pretjerano ispijanje napitaka koji sadrže kofein može izazvati nesanicu, želučane probleme, povećani tlak i probleme sa srcem. Osobito je nepovoljan učinak kofeina izlučivanje kalcija iz krvi, čime se ubrzava osteoproza kostiju.
cijena: 18,51 kn
adresa: diskonti Franck

Cyber hladnjak

“Electrolux” je nedavno predstavio prototip cyber hladnjaka izravno povezanog s Internetom. Cyber hladnjak ima ugrađen sustav traženja hrane koji pokazuje točnu lokaciju i rok valjanosti pojedine namirnice, a zahvaljujući povezanosti s Internetom omogućuje pravodobnu opskrbu hranom. Tako se smanjuje rasipanje hrane, ostvaruju velike uštede te omogućava očuvanje vrijednih sastojaka hrane. Svi se podaci prikazuju na integriranom ekranu, koji reagira na dodir, a vrata se otvaraju na glasovnu naredbu. Hladnjak, naime, može upamtiti različite frekvencije glasa tako da na riječ “otvori”, reagira automatskim otvaranjem vrata. Cyber hladnjak se zasad ne može kupiti jer je riječ o prototipu koji treba proći razna testiranja prije nego se pojavi na tržištu.

Prestižne Givanchy naočale

Givanchy naočale, baš kao i odjeću s potpisom te prestižne francuske modne kuće, nose samo žene rafiniranog stila. Ovogodišnja je kolekcija Givanchyjevih naočala kreirana u Parizu a izrađena u poznatoj talijanskoj tvornici naočala De Rigo iz Belluna. Okvir je napravljen od čelične legure, a leće od optičke plastike sa 100-postotnom UV zaštitom. Boja leća graduirana je od tamnosive, u gornjem dijelu, do ljubičaste u donjem dijelu, dok se okviri izrađuju u nekoliko boja. Kako Givanchy spada u vrhunske modne marke, njegove se naočale mogu kupiti samo u odabranim optikama poput optike “Vitrum” u kojoj možete isprobati i naočale s potpisom Celine, D&G, Donna Karan, Bvlgari, Chanel, Revo, Armani i Gucci.
cijena: 1700 kn
adresa: majstorska optika ‘Vitrum’, Masarykova 12, Zagreb

Vještice stigle u Zagreb ili Vještice u Zagrebu

Ako kod kuće nemate odjeće prikladne za maškare, ili vam je jednostavno ponestalo mašte, navratite do dućana “Znanje” u kojem možete pronaći kostime i karnevalsku opremu za cijelu obitelj. Osim u zločestu vješticu s crnim šeširom, djevojčicu možete odjenuti u Barbie, princezu s čarobnim štapićem ili Crvenkapicu. Dečkima će se svidjeti toreador, batman, klaun, indijanac, gusar, kauboj, pingvin ili Pierrot, dok su odraslima namijenjeni plaštovi te razne maske. Svi su kostimi odlične kvalitete, a izrađuju se u talijanskoj tvornici “Fiori Paolo” iz Pavije. Kosu možete obojiti sprejevima u boji ili sa šljokicama, ili je potpuno prekriti nekom od bijelih, crnih, ružičastih ili smeđih perika ili umecima za kosu. Ako se želite tek diskretno maskirati, uzmite kriknu s paunovim perjem, tilom ili šljokicama.
cijena: 349,90 kn
adresa: ‘Znanje’, Gajeva 2, Zagreb

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika