Objavljeno u Nacionalu br. 321, 2002-01-08

Autor: Tonko Vulić

Trend

Trend Svila i smoking

Svila i smoking

U sve je prodavaonice Croata upravo stigla nova kolekcija svečanih prsluka i kravata koji su namijenjeni vjenčanjima i drugim posebnim prigodama. Sivi je prsluk s kravatom istog uzorka, koja je izrađena prema posebnu Croatinu kroju, samo jedna od 20-ak kombinacija iz nove kolekcije. Prsluci i kravate izrađeni su od čiste svile sivih, svijetlosmeđih i modrih tonova, a odlično pristaju uz smoking košulju. Ako vam se ne sviđa ova ležerno naborana kravata, možete se odlučiti i za klasičnu, leptir ili plastron kravatu istog uzorka. U Croati upravo pripremaju i svečano odijelo koje će se u njihovim trgovinama pojaviti početkom lipnja.
Cijena: košulja 399 kn, prsluk 673 kn, kravata 329 kn
Adresa: saloni Croata: Oktogon Ilica 5, Zagreb, Kaptol 13, Zagreb, Voćni trg 7, Split, Hotel Excelsior, Dubrovnik

Rodinirani nakit

Želite li prsten, ogrlicu, lančić, narukvicu ili gumbe za košulju koji blistaju poput bijelog zlata a stoje znatno manje, navratite do srebrnarnice De Petrus. Prsten u obliku matice, prsten sa staklenim kamenom i ogrlica izrađeni su od rodiniranog srebra koje se dobiva posebnom načinom katalizacije srebra zahvaljujući kojoj predmeti dobivaju boju bijeloga zlata. Sav je nakit koji se prodaje u trgovini De Petrus ukrašen jednostavnim prirodnim kamenjem: ametistom, smaragdom, topazom, ili staklom u raznim bojama, a dizajniran je i izrađen u poznatim talijanskim tvornicama dizajnerskog nakita Argenti Rocca i Preziosi del Massa.
Cijena: lančić 258 kn, prsten 650, prsten sa staklom 335 kn
Adresa: DePetrus, Iblerov trg 2, Zagreb

Minijaturna Sony kamera

Nova je Sonyjeva kamera DCR-IP5 toliko malena da je možete staviti u džep. No, iako su joj dimenzije samo 10×8x5 centimetara kamera vam pruža brojne mogućnosti, a zahvaljujući ugrađenim Carl Zeiss lećama snimka je gotovo savršena. Slika ima rezoluciju od 800 000 pixela, ugrađen je 10x optički i 120x digitalni zoom. Monitor se može okretati u svim smjerovima, a ima dijagonalu veličine 6,35 centimetara. DCR-IP5 može se spojiti na kompjutor zbog naknadne montaže slike, raspolaže Super Steady Shot funkcijom, a ima ugrađenu bateriju Stamina s kojom može neprekidno raditi 2 sata i 50 minuta. Novost ove kamere jest i nova mikrokazeta veličine 4,6×3 centimetra na koju stane 60 minuta videozapisa.
Cijena: 13.090 kn
Adresa: Helikop, Martićeva 71, Zagreb

Vichy sa sfingolipidima

U laboratorijima Vichy osmišljena je nova krema koja u potpunosti rješava problem suhe kože lice. Osnovni su sastojak Vichy Nutrilogie sfingolipidi, molekule koje prodiru duboko u kožu i pokreću prirodnu proizvodnju lipida, osnovnog uzroka sušenja kože. No osim sfingolipida ova krema sadrži i kompleks koji sprječava nastajanje slobodnih radikala, termalnu vodu Vichy, biljna ulja s esencijalnim kiselinama, mineralno ulje parleam i glicerin. Krema Nutrilogie 2 namijenjena je njezi isušene kože, a uz navedene sastojke sadrži i vazelin, pčelinji vosak te karite maslac. Od veljače 2002. u Hrvatskoj će se početi prodavati i Nutrilogie Levres za njegu usana.
Cijena: Nutrilogie 1 i 2 132 kn, Nutrilogie Levres 70,94 kn
Adresa: sve bolje ljekarne

Odmorište za mobitel

Kada nakon svih dnevnih obaveza stignete kući i zavalite se u svoju omiljenu fotelju, priuštite mali odmor i svom vjernom pratiocu, mobitelu. Umjesto da ga odlažete na raznim policama nabavite neki od raznovrsnih nosača mobitela izrađenih u obliku fotelje, ruke, cipele i drugih osebujnih oblika. Osim što ćete se naviknuti odlagati mobitel na isto mjesto, neki od ovih nosača vizualno će vas upozoriti na poziv nekoliko sekunda prije nego mobitel zazvoni. Ti nosači u sebi, naime, imaju ugrađene senzore gsm-frekvencija koji aktiviraju treperenje lampica. Zahvaljujući toj funkciji moći ćete primijetiti poziv čak i ako vam u stanu trešti glazba ili ako ste mobitel stavili na vibraciju.
Cijena: od 7,15 kn do 32,40 kn
Adresa: sve prodavaonice Mladost-Školska knjiga

Laguna bez ključa

Nova je Renaultova Laguna najsigurniji automobil više srednje klase, te za sada jedini automobil za čije korištenje nije potreban ključ nego kartica. Laguna ima serijski ugrađen ABS+EBV, sustav pomoći pri naglom kočenju, te ESP i ASR sustave pomoći u slučaju nagloga gubitka prijanjanja izazvanog naglim manevrom. U karoseriju Lagune ugrađeno je 70 kg čelika vrlo visoke elastičnosti koji znatno poboljšava apsorpciju energije u sudaru, a u unutrašnjost vozila 8 zračnih jastuka. Vrata se otključavaju pritiskom na gumb kodirane Renault kartice, koja se zatim umeće u središnju konzolu a motor se pali pritiskom na gumb start/stop. Zahvaljujući ugrađenim inovativnim rješenjima Laguna pruža izniman užitak u vožnji.
Cijena: od 18.610 eura
Adresa: svi saloni ‘Renault’

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika