Objavljeno u Nacionalu br. 347, 2002-07-10

Autor: Tonko Vulić

Vino prosecco, koje je posljednjih godina postalo izuzetno popularno u Evropi, konačno je stiglo i u Hrvatsku. Da ne bi bilo zabune, način pripreme, odabir grožđa, i ukus prosecca sasvim se razlikuje od dalmatinskog prošeka. Prosecco je lagano pjenušavo biser-vino, nije slatko poput prošeka, a odličan je osvježavajući napitak za ljetne vrućine. Za sada su u ponudi suhi “Prosecco Veneto”, proizvođača Sacchettoa, koji je idelan za aperitiv, te mirišljavi poluslatki “Moscato” iz grožđa muškata koji će vam zasladiti svakodnevicu. Prosecco je inače vino koje se tradicionalno radi u gradiću Prosecco, koji se nalazi pokraj Trsta, a ovog vam ljeta može uljepšati trenutke provedeni na terasi, u vrtu ili na palubi broda.
..Cijena: Prosecco 43, 50 kn, Moscato 39,90 kn
Adresa: Vivat i partneri, Prisavlje 2, Zagreb

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika