14.06.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

TALIJANSKE BANKE NA HRVATSKOM TRŽIŠTU

UNICREDITO MIJENJA SVOJU STRATEGIJU

ZAGREBAČKA BANKA NIJE REGIONALNI CENTAR VEĆ SAMO SPONA PREMA SREDNJOJ I ISTOČNOJ EUROPI


Zagrebačka banka nije regionalni centar već samo spona prema srednjoj i istočnoj Europi. Zaključak je to izrečen na UniCreditovom predstavljanju novih projekata za daljnji razvoj grupe.
UniCredito je grupa koju čini sedam banaka i koja je većinski vlasnik Zagrebačke banke. Jedan od osnovnih ciljeva projekta je oživljavanje Trsta i njegove regije. Alessandro Profumo, predsjednik Uprave UniCredita, to oživljavanje vidi u formiranju Trsta kao glavnog središta nadležnog za podršku talijanskim poduzećima u zemljama bivše Jugoslavije. Kao regionalna banka za širenje na području centralne i istočne Europe, te bivše Jugoslavije, više se ne spominje Zaba, nego talijanska Casa di Risparmio di Trieste, koja je dio grupe UniCredita i također ima podružnicu u Zagrebu, piše tršćanski “Il Piccolo”. Tršćanski okrug bi tako postao “promatračnica” Centralne Europe, zamišlja Profumo.
Profumo je također najavio i utemeljenje novog kolosa po imenu Unicredit Banca, koja bi trebala postati vodeća zapadna banka u središnjoj Europi, a nastati će 1. srpnja fuzijom sedam banaka skupine UniCredita. Baza bi joj bila na poljskom tržištu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika