12.12.2002. / 00:00

Autor: Paula Bobanović

CHICAGO

OPRAH IDE U POLITIKU

Oprah Winfrey, najpopularnija američka televizijska voditeljica, 2006. godine će se kandidirati za američki Senat. Želju da postane predstavnica savezne države Illinois u američkom Senatu otkrila je nekim svojim prijateljima i bliskim suradnicima. Američka savezna država Illinois, u kojoj se nalazi velegrad Chicago, znana je po vrsnim političarima, profesionalcima, pa na njenoj političkoj sceni rijetko uspijevaju ljudi izvan politike.
Neki stručnjaci ipak smatraju kako Oprah ima velike izglede za ulazak u Senat, jer je opće poznata diljem SAD, a posebno u Illinoisu, gdje je iznimno popularna među ženama, čijim se problemima najčešće bavi njena emisija. Uz to, ona odlično govori na javnim skupovima, što je pokazala i posljednjih godina držeći predavanja običnim američkim ljudima, ali i na sveučilištima. Ona je liberalnih političkih pogleda, ali je okrenuta poboljšanju života i slobodi svakog pojedinca, pa je u tom smislu vrlo bliska nekim idejama za koje se zalažu američki konzervativci.

Vezane vijesti

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista i bivši ministar gospodarstva, Ljubo Jurčić, izjavio je kako sadašnja Vlada ne poduzima prave mjere kako bi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika