Objavljeno u Nacionalu br. 330, 2002-03-12

Autor: Berislav Jelinić

Kuba

Kuba: Castro promovirao cigare

Kubanski 75-godišnji vođa, Fidel Castro pojavio se na festivalu kubanskih cigara na kojem državno poduzeće za proizvodnju i prodaju cigara “Habanos” predstavlja svoje proizvode stranim kupcima. Bio je i na svečanoj večeri za 600 stranih gostiju iz 47 zemalja, među kojima je bilo i 60 državljana SAD-a. Castro je pozdravio strane kupce i našalio se da im neće držati govor, što je dobro za njih, jer obično drži govore koji potraju satima. Uz večeru je održana u dobrotvorna dražba za unaprjeđenje kubanskog zdravstvenog sustava na kojoj je skupljeno 637.000 dolara. Posebno zanimanje izazvalo je nadmetanje za slamnati šešir slavnog kubanskog pjevača Compaya Segunda koji ga je dao također za dobrotvorne svrhe. Castro je neko vrijeme na večeri nosio taj šešir, sve dok nije prodan za 20.000 dolara.
Prezentirane su kubanske cigare “Vegas Robaina” koje se proizvode tek pet godina i od kojih Kuba na svjetskom tržištu mnogo očekuje. Vjeruje se da bi ta marka mogla dostići popularnost najpoznatijih tradicionalnih kubanskih vrsta cigara kakve su “Cohiba” ili “Partagas”.

Vezane vijesti

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Svjetska i kubanska amaterska boksačka legenda Teofilo Stevenson, trostruki olimpijski pobjednik u teškoj kategoriji, umro je od srčanog udara u 60.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika