Objavljeno u Nacionalu br. 330, 2002-03-12

Autor: Berislav Jelinić

SIS

Djelatnicima SIS-a zabranjen izlaz iz zemlje

Djelatnici Sigurnosne informativne službe SIS dobili su proteklog tjedna pismenu zapovijed kojom se do daljnjega zabranjuje njihov odlazak u inozemstvo. Odluka je donesena zbog propusta najviših dužnosnika MORH-a Joze Radoša, Mladena Ružmana i Dušana Vire prilikom objavljivanja popisa kandidata za stambene kredite u glasilu MORH-a Vojni Vjesnik na kojem su se našli i hrvatski obavještajci s punim imenom i prezimenom, te podacima o pripadnosti pojedinoj službi.

Naime u službenom glasilu Vojni vjesnik doslovce su poimenično navedeni djelatnici svih obavještajnih i sigurnosnih službi unutar MORH-a i Glavnog stožera što je izazvalo nesagledive štete po nacionalnu sigurnost Republike Hrvatske i osobnu sigurnost djelatnika koji ovih dana razmatraju i mogućnost podizanja privatnih tužbi protiv najodgovornijih u MORH-u.

Podsjećamo Nacional je u svom tekstu od 26. veljače upozorio na novi Radošev skandal vezan uz objavu 30 posto pripadnika obavještajne zajednice u glasilu Vojni vjesnik. Nacional saznaje kako su dva primjerka Vojnog glasnika sa svim imenima tajnih agenata u njima u protekla tri tjedna već dospjela u ruke dva strana vojna izaslanika, međutim, još uvijek kao i mnogo puta do sada, nitko iz MORH-a ne odgovara za skandalozne propuste i učinjenu štetu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika