Objavljeno u Nacionalu br. 334, 2002-04-09

Autor: Nacionalova redakcija

Gazeta

Miroslav Tuđman koristio Diners karticu RH Alana za privatne potrebe

Miroslav TuđmanMiroslav TuđmanHrvatsku bi javnost vjerojatno zanimalo čuti objašnjenje dugogodišnjeg čelnika tvrtke RH Alan generala Vladimira Zagorca na temelju čega je Miroslav Tuđman, trošio novac poreznih obveznika pomoću Diners kartice te vojne tvrtke. Na računu broj 113258020, izdanom 29. siječnja 1996. godine, vidi se da je Tuđman junior dosta trošio novac poreznih obveznika za svoje osobne potrebe.
Samo 19. siječnja 1996. RH Alan je podmirio dug s njegove kartice u visini od 20 000 kuna. Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko je sveukupno Miro Tuđman potrošio novaca preko te kartice. Isto tako bilo bi zanimljivo da general Zagorac, tadašnji šef RH Alana objasni po kojim kriterijima je dao Diners karticu Miroslavu Tuđmanu. Naime, Miroslav Tuđman nije imao nikakve veze s RH Alanom, pošto je tada bio šef HIS-a.
Prema izvorima Nacionala, njih dvojica su surađivala i prilikom izgradnje velebne zgrade HIS-a na Kunišćaku. Đurđa Šušak je angažirala arhitekta Hrvoja Lavoševića a cjelokupnu izgradnju, zajedno s projektnom dokumentacijom, navodno je platio upravo RH Alan. Nacional ima informacije da je RH Alan osim Diners kartice kupio Miroslavu Tuđmanu i sportski avion Cessnu, koji se vodi pod Aero klubom Zagreb. Bilo bi zanimljivo i napokon ustanoviti gdje je Miroslav Tuđman zaradio novac za gradnju prekrasne kuće na Braču? Mnogo pitanja, a nigdje odgovora. Ako se Miro Tuđman želi i dalje ozbiljno baviti politikom, trebao bi odgovoriti bar na neka od ovih pitanja. Ako ga to ne želi pitati policija. Ne samo njega, već i generala Vladimira Zagorca.

Vezane vijesti

Domoljublje je in

Domoljublje je in

Na komemoraciji u povodu 12. obljetnice smrti prvoga hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana, predsjednica HDZ-a Jadranka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika