Objavljeno u Nacionalu br. 334, 2002-04-09

Autor: Nacionalova redakcija

Kineska vlada zabranila je vojnicima uporabu mobitela i pagera radi veće sigurnosti u vojsci. U vladinu priopćenju kaže se da “vojne osobe ne smiju upotrebljavati mobitele, beepere i druge telekomunikacijske uređaje, osim kad im to odobre zapovjednici divizije ili brigade za potrebe posla.” Priopćenje je objavljeno o najnakladnijem kineskom dnevnom listu Renmin Ribao.
No čak i vojnici koji dobiju odobrenje za uporabu službenih mobitela ne smiju ih rabiti u telekomunikacijskim centrima, vojnim avionima, na brodovima, pri manevrima, u operativnim stožerima, u obavještajnim centrima, centrima za dešifriranje, na poligonima za lansiranje raketa i drugim osjetljivim mjestima. Ondje se smiju služiti samo fiksnim, zemaljskim telefonskim linijama.
Pooštrene su i disciplinske mjere koje se tiču 2,5 milijuna kineskih vojnika: zabranjuje im se posjećivanje barova, noćnih klubova i klubova za karaoke.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika