Objavljeno u Nacionalu br. 335, 2002-04-16

Autor: Nacionalova redakcija

Gazeta

U zatvorima skoro dva milijuna zatvorenika

Američko Ministarstvo pravde objavilo je najnovije podatke o broju ljudi, koji se nalaze u američkim zatvorima. Prema posljednjim podacima koji su skupljeni i obrađeni, a to je stanje u zatvorima u srpnju prošle godine, broj zatvorenika popeo se na 1.945.495 osoba. To je povećanje od 1,6 posto prema istom mjesecu prošle godine. Broj zatvorenika i dalje raste, ali nešto sporije. Stručnjaci očekuju da će se broj stanovnika američkih zatvora povećavati i dalje, te će ubrzo preći brojku od dva milijuna.
U američkim zatvorima nalazi se toliko ljudi, koliko stanovnika američka savezna država Nevada. Svaki 145-ti Amerikanac je u zatvoru. I dalje se bilježi veliki nesrazmjer u rasnoj zastupljenosti zatvorske populacije, pa Crnci čine više od 20 posto zatvorenika, iako čine samo 11 posto američkog stanovništva. Najviše su u zatvorima zastupljeni mladi Crnci, a statistički podaci govore da se 13,4 posto svih američkih Crnaca starih između 25 i 29 godina nalazi u zatvoru, da je taj postotak za Amerikance hispanskog porijekla iste dobi 4,1 posto, dok samo 1,8 posto bijelaca te dobi sjedi u zatvoru.

Vezane vijesti

CONCACAF Gold Cup: Amerikanci krenuli pobjedom

CONCACAF Gold Cup: Amerikanci krenuli pobjedom

Utakmicama skupine C zaključeno je 1. kolo CONCACAF Gold Cupa, nogometnog prvenstva Sjeverne i Srednje Amerike, koje se održava u SAD-u od 25.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika