Objavljeno u Nacionalu br. 335, 2002-04-16

Autor: Nacionalova redakcija

Gazeta

"Penthouse" pred propašću

Erotski časopis “Penthouse”, svojedobno glavni konkurent “Playboyu”, nalazi se pred propašću, te će vrlo vjerojatno vrlo brzo biti ukinut. On se već dulje vrijeme nalazi u gubicima, no najnoviji podaci govore da su se gubici umnogostručili. Njegov osnivač i vlasnik Bob Guccione obznanio je da se zbog magazina i on osobno nalazi pred financijskom propašću, pa će se morati spasiti prodajom svoje imovine. Tako je taj 71-godišnji izdavač već najavio da će prodati svoju kuću na Manhattanu, na koju je – jer je riječ o ogromnom zadnju – bio jako ponosan, te tamo redovito primao novinare, a prodat će si svoju poznatu veliku kolekciju umjetnina, u kojoj su i djela Picassa, Degasa i Renoira.
Guccione je “Penthouse” osnovao 1965. godine, te sljedeća dva desetljeća s njim odlično poslovao, jer je magazin postigao nakladu od preko pet milijuna primjeraka diljem svijeta, te bio velika konkurencija “Playboyu”. No, dok je “Playboy” znao proširiti svoje poslove i u druge sfere, posebno u ugostiteljstvo, Guccione to s “Penthouseom” nije napravio. Naklada magazina pala je na samo 650.000 prodanih primjeraka. Vlasnik “Penthousea” je izjavio da je prošle godine magazin ima sedam milijuna dolara gubitaka, a ove godine bit će najmanje 10 milijuna. Ako Guccione ne vrati dug, njegov će magazin preuzeti Bank of New York, njegov glavni kreditor, čija je uprava najavila da će ugasiti magazin ako joj on dođe u vlasništvo.

Vezane vijesti

'Zapadnjačka drolja': Muslimanska glumica zbog Playboya dobila prijetnje

'Zapadnjačka drolja': Muslimanska glumica zbog Playboya dobila prijetnje

Skidanje njemačke glumice muslimanskog podrijetla za Playboy izazvalo je pravu buru negodovanja radikalnih muslimanskih vjernika, prenosi The Sun.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika