Objavljeno u Nacionalu br. 335, 2002-04-16

Autor: Nacionalova redakcija

Gazeta

Ljube Ćesića Rojsa Rojsa se odriču i Ivić Pašalić i Ante Gotovina i cijeli županijski ogranci HDZ-a

Ljubo Ćesić RojsLjubo Ćesić RojsIvić Pašalić u zadnje se vrijeme ograđuje od svih izjava koje daje Ljubo Ćesić Rojs, njegov stranački kolega s kojim ga veže i saborski mandat. Prema informacijama iz HDZ-a, Pašalić i Rojs došli su čak u otvoreni sukob, a razlog bi se mogao potražiti u tome što Pašalić, jedan od troje kandidata za predsjednika HDZ-a, pokušava izgraditi svoj image kao uljuđenog konzervativca. Neodmjerene Rojsove izjave, pogotovo ona nedavna na skupštini županijskog HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije kada je pozdravio Hrvate i Hrvatice, ali ne i “Srbe i štakore koji su se uvukli u HDZ”, izazvala je burna reagiranja Bjelovarčana, a ni sami HDZ-ovci ju nisu mogli prešutjeti. Osim toga, bjelovarski članovi HDZ-a zgroženi su izborom novog županijskog rukovodstva ove stranke, za koje tvrde da stranci može tek štetiti, a koristiti jedino Pašaliću.
Iako se Rojsa smatralo jednim od stranačkih ljudi bliskih Pašaliću, čak njegovom velikom lobisti u Hercegovini, sada je i taj savez razvrgnut, no izjava u Bjelovaru za Pašalića je tek povod, dok bi se razlozi mogli potražiti u nedavnim Rojsovim ogovaranjima kako Ivića Pašalića, tako i Ive Sanadera, tijekom saborskih sjednica. No nije Pašalić jedini koji bježi od Rojsa. Nedavno je Rojsu sugerirano kako Ante Gotovina, haški optuženik i hrvatski bjegunac, nije najsretniji Rojsovim zalaganjem za njegovu sudbinu, čemu je doprinio i Rojsov govor u Saboru kako će Gotovina doći na bijelom konju i biti slavljen kao oslobodilac. Štoviše, Rojsu je čak i otvoreno rečeno neka više ne spominje Gotovinu u nijednom od svojih javnih nastupa, jer njegovo zalaganje ionako više šteti ugledu optuženog hrvatskog generala.

Vezane vijesti

Ćesić Rojs ponovno tvrdi da nije kriv

Ćesić Rojs ponovno tvrdi da nije kriv

Bivši saborski zastupnik i pomoćnik ministra obrane, umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs danas je na početku ponovljenog suđenja kazao da se ne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika