Objavljeno u Nacionalu br. 338, 2002-05-08

Autor: Nacionalova redakcija

Nebraska

Milijarder Buffet predviđa nuklearni napad

Warren Buffett, drugi najbogatiji Amerikanac, od kojeg je bogatiji samo vlasnik “Microsofta” Bill Gates, objavio je na sjednici dioničara svoje osiguravajuće tvrtke “Berkshire Hathaway Inc.” Da je sasvim sigurno da će u sljedećem razdoblju Sjedinjene Države biti cilj nuklearnog napada. On je to govorio u kontekstu politike svojeg osiguravajućeg društva prema raznim vrstama osiguranja, te rekao:
“Sasvim je sigurno da će Sjedinjene Države biti cilj većeg nuklearnog napada. To će se dogoditi, to je sasvim sigurno, jedino se ne zna da li će to biti za deset godina, za deset minuta, za pedeset godina…”
Po njegovom mišljenju do takvog će napada doći, jer u svijetu raste mržnja protiv SAD, a istodobno sve je lakše proizvesti nuklearno oružje. On ocjenjuje da će glavni ciljevi napada vjerojatno biti Washington ili New York, jer tamo teroristi mogu izazvati najviše žrtava.
Buffett je investicioni bankar i stručnjak za osiguranja, njegovo se bogatstvo procjenjuje na oko 40 milijardi dolara. Taj 71-godišnji konzervativni poslovni čovjek novac ulaže uvijek u velike sigurne tradicionalne tvrtke kao što su “Coca Cola”, “American Express”, “Washington Post”, a nikada u mnogo profitabilnije, ali nesigurnije kompjuterske tvrtke, pa čak nema niti dionica u “Microsoftu”, iako je sa Gatesom osobno bliski prijatelj. Iako je enormno bogat Buffett živi skromno u gradu Omahi u saveznoj državi Nebraski, možda i stoga što Omaha sigurno nikada neće biti cilj većeg terorističkog napada.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika