Objavljeno u Nacionalu br. 339, 2002-05-15

Autor: Nacionalova redakcija

SAD

Eminem u pjesmi opsovao suprugu američkog potpredsjednika Dicka Cheneya

EminemEminemNEW YORK: Slavni američki superpopularni bijeli rapper Eminem izazvao je novi skandal, jer je u jednoj svojoj novoj pjesmi, koja ja albumu “Eminem Show” treba izaći početkom lipnja, ispsovao Lynne Cheney suprugu američkog potpredsjednika Dicka Cheneya. Na jednom mjestu u pjesmi “White America” Eminem uzvikuje: “J… se, gospođo Cheney!”
Eminem je bijesan na Lynne Cheney, jer je ona nedavno pred jednim odborom američkog senata svjedočila protiv njega. Taj je odbor razmatrao da li treba na tekstove pjesama zabavne glazbe stavljati cenzuru, odnosno treba li uvesti – kao što je to već na filmu – kategoriziranje pjesama prema sadržaju, kako neke ploče ne bi došle u ruke maloljetnika, pa je Lynne Cheney tamo upravo na primjeru Eminema govorila kako to treba uraditi. Tada je izjavila da je Eminemova glazba grozna, kako je on jedan nasilni mrzitelj ljudi, posebno žena, podsjetila je kako je on u svojim pjesama zagovarao silovanja, te obznanio kako bi najradije ubio vlastitu majku. Posebno se zgražala na njegove tvrdnje kako je spreman ubiti bilo koju ženu na koju naiđe, te da će je “polako daviti tako da njeni smrtni krici dugo odjekuju”.
Eminem je u svojoj najnovijoj pjesmi odgovorio na te njene optužbe, te u jednom stihu rekao: “J… se sa svojom slobodom govora, koju ti ove Razjedinjene države osiguravaju. J… se!” Izdavačka kuća Universal namjerava ploču staviti na tržište 4. lipnja, a opće je uvjerenje da će to biti najbolje prodavani album ovog ljeta.

Vezane vijesti

Cheney pozivao Busha da bombardira Siriju

Cheney pozivao Busha da bombardira Siriju

Bivši potpredsjednik Dick Cheney kaže u novim memoarima kako je pozvao predsjednika Georgea W. Busha da bombardira sirijski nuklearni reaktor u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika