Objavljeno u Nacionalu br. 339, 2002-05-15

Autor: Nacionalova redakcija

MINISTARSTVO PROSVJETE

Vladina nagrada protivniku feminizma, pobačaja i ljudskih prava

Ante Vukasović prima nagradu od ministra StrugaraAnte Vukasović prima nagradu od ministra StrugaraAnti Vukasoviću, umirovljenom profesoru i svojedobno voditelju Katedre za pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, prošloga tjedna je uručena Nagrada “Ivan Filipović”, koja se dodjeljuje za dostignuća u odgoju, obrazovanju i znanstvenom radu. Nagradu mu je uručio ministar prosvjete Vladimir Strugar, a svečanosti uručenju prisustvovali su, među ostalim, i potpredsjednik Vlade Slavko Linić te predsjednik HAZU Ivo Padovan. Vijest o dodjeli nagrade, objavljena u svim važnijim medijima, ne sadrži razloge njene dodjele, osim da je Vukasović “stručan”, “uzoran radnik” te da je pridonio ugledu učiteljskog poziva.
Ipak, valja se prisjetiti nekih Vukasovićevih napisa po medijima, objavljenih zadnjih godina. Primjerice, prije samo godinu dana isti je taj Vukasović povećim tekstom u vladinom dnevnom listu Vjesnik napao Vladu da je preko Ureda za udruge previše novca podijelila udrugama koje se bave zaštitom ljudskih prava, te su stoga za novac ostale uskraćene udruge “katoličke provenijencije”. Uz to je spomenute udruge napao za feminizam te se okomio na lezbijke i homoseksualce, iako nisu dobili nikakav novac od vlade.
Dvije godine ranije, također u Vjesniku, pišući o zabrani pobačaja, Vukasović kaže kako bi umjesto pitanja “Jeste li za zabranu pobačaja?” trebalo postaviti pitanje “Jeste li za ozakonjeno ubijanje nerođene djece?”, pa bi onda bilo jasno kako je “takav čin moralno, religijski i pravno nedopustiv” jer “to nam poručuju hrvatski biskupi” i to se “apsolutno mora poštovati!”
Ispada tako da je Vlada našla za shodno nagraditi klerikalca koji bi proganjao feministice i homoseksualce, koji bi zabranio pobačaj i koji smatra da su ljudska prava manje važna od učenja Katoličke crkve.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika