Objavljeno u Nacionalu br. 342, 2002-06-05

Autor: Nacionalova redakcija

ARKANSAS

STUDIJ KLINTONOLOGIJE

Bill ClintonBill ClintonNa sveučilištu Arkansasa u Little Rocku od početka sljedeće školske godine moći će se studirati klintonologija, “znanost” o politici bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona koji je rodom iz tog kraja. Sveučilište će već sada na raspolaganju biti golema dokumentacija koju je Clinton prenio iz Bijele kuće u Arkansas, a bit će pohranjena u njegovoj memorijalnoj knjižnici koja će biti izgrađena 2004.
Obznanjeno je da studij neće biti apologetski, vodit će ga profesorica Margaret Scranton, republikanka koja je uvijek bila vrlo kritična prema Clintonu. Ona je već najavila da će studenti učiti i o najtamnijim stranama Clintonova predsjedništva, njegovim aferama, a jedan predmet bavit će se temom kako uspješni političari svojim ponašanjem upropaštavaju vlastite karijere. Ona tvrdi da će studenti slušati predavanja bliskih Clintonovih suradnika, ali i protivnika, a dogovoreno je da će se studenti potkraj studija susresti i sa samim Clintonom.

Vezane vijesti

Bitka za čelno mjesto u Osijeku

Bitka za čelno mjesto u Osijeku

Iako su SDP i HNS u nekim gradovima, poput Dubrovnika i Varaždina, blizu dogovora o zajedničkim gradonačelničkim kandidatima, izgleda kako bi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika