Objavljeno u Nacionalu br. 343, 2002-06-11

Autor: Nacionalova redakcija

NEW YORK

Optužen Peter Gotti koji je upravljao je mafijaškom obitelji Gambino

Peter, brat slavnog mafijaša Johna GottijaPeter, brat slavnog mafijaša Johna GottijaNewyorški državni odvjetnik optužio je 17 članova newyorške mafijaške obitelji Gambino, pa i protiv privremenog šefa te gangsterske skupine Petera Gottija, brata najmoćnijeg američkog gangstera Johna Gottija koji je na doživotnoj robiji bez prava na pomilovanje. Peter Gotti upravljao je u bratovo ime mafijaškom obitelji Gambino, jednom od pet newyorških mafijaških obitelji, koja kontrolira velik dio newyorške luke. Peter Gotti je postao šef obitelji Gambino 1999., nakon što je u zatvoru završio i John Gotti jr., sin “bossa bossova”, koji je obitelji Gambino upravljao od 1992. do 1999.

Državni odvjetnik tereti Petera Gottija i ostalu šesnaestoricu mafijaša za korupciju, iznuđivanje, masovne prijevare i preuzimanje vlasti nad sindikatom lučkih radnika. Tužba ima čak 68 točaka, ali je usredotočena najviše na mafijašku djelatnost u luci, a manje se bavi drugim poslovima obitelji Gambino, prostitucijom, krijumčarenjem droge, reketarenjem. Osim Petera Gottija optužen je i Richard Gotti, drugi brat “bossa bossova”, te dva njegova nećaka. John Gotti, koji je na čelo obitelji Gambino i cijele newyorške mafije došao 1992., kad je ubio dotadašnjeg šefa obitelji Gambino Paula Castellana, umire od raka grla.

Vezane vijesti

Berlusconi je mafiji plaćao zaštitu

Berlusconi je mafiji plaćao zaštitu

Nekadašnji talijanski premijer Silvio Berlusconi sedamdesetih je plaćao velike iznose sicilijanskoj mafiji koja je njega i njegovu obitelj štitila od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika