Objavljeno u Nacionalu br. 345, 2002-06-26

Autor: Maroje Mihovilović

INTERNET

PET MILIJUNA DRUDGEOVIH ČITATELJA

Matt Drudge, najpopularniji Internet novinar na svijetu, objavio je da njegova stranica na Internetu postiže nove rekorde čitanosti. Tako je prošle srijede njegovu stranicu posjetilo gotovo 5 milijuna čitatelja – 4.997.679. Prije godinu dana njen prosjek čitanosti bio je oko 3,5 milijuna čitatelja dnevno.
Matt Drudge je slabo obrazovani ljubitelj Interneta, koji se prije desetak godina doselio u Kaliforniju i bavio raznim slabo plaćenim poslovima prije nego što je otvorio skromnu tračersku stranicu na Internetu, gdje je objavljivao razne vijesti iz svijeta filma i zabave. Objavljivao je i vijesti koje nisu potpuno provjerene i ne mogu se pročitati i drugdje, pa se broj čitatelja počeo povećavati. Proslavio se kad je prvi objavio vijest o seksualnim odnosima Billa Clintona i Monice Lewinsky. Otkrio je i brojne druge skandale i postao autoritativni novinski izvor koji se često citira.

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika