Objavljeno u Nacionalu br. 345, 2002-06-26

Autor: Maroje Mihovilović

NEW YORK

VODEĆA AMERIČKA TV EMISIJA BIVŠEM CLINTONOVU SAVJETNIKU

Bill ClintonBill ClintonAmerička televizija ABC objavila je da će njenu glavnu političku emisiju “This Week” voditi George Stephanopoulos, politički savjetnik bivšeg američkog predsjednika Clintona, koji sedam godina radi kao politički analitičar i reporter za ABC. Sam Donaldson i Cokie Roberts, dosadašnji voditelji te prestižne emisije, u kojoj se svakog tjedna pojavljuju najvažnije osobe američke politike, ministri, senatori i vodeći novinski komentatori, nastavit će raditi u drugim emisijama mreže ABC.
George Stephanopoulos prvi je američki političar, koji je postigao takav uspjeh na televiziji. On je relativno mlad, ali politički vrlo iskusan, jer je bio u Bijeloj kući kao Clintonov savjetnik upoznao najvažnije državne problemima iz prve ruke. Naočit i simpatičan, spretan i elokventan, odličan je u raspravama i precizan u postavljanju pitanja, pa šefovi ABC-ja vjeruju da će se pod njegovim voditeljstvo emisija “This Week”, koja se emitira nedjeljom ujutro, uspješnije nositi s glavnim konkurentskim emisijama, “Meet the Press” NBC-ja i “Face the Nation” CBS-a.

Vezane vijesti

Clinton poziva Rusiju i Kinu da pridonesu rješenju u Siriji

Clinton poziva Rusiju i Kinu da pridonesu rješenju u Siriji

Američka državna tajnica Hillary Clinton pozvala je u utorak Rusiju i Kinu, saveznike Damaska, da "pridonesu rješavanju sukoba u Siriji. "Mislimo da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika