Objavljeno u Nacionalu br. 346, 2002-07-03

Autor: Nacionalova redakcija

HELSINKI

INGRID ANTIČEVIĆ MARINOVIĆ ZABORAVILA DIPLOMATSKU PUTOVNICU PA SU JE JEDVA PUSTILI DA UĐE U FINSKU

Ingrid Antičević MarinovićIngrid Antičević MarinovićMinistrica pravosuđa Ingrid Antičević Marinović nedavno se suočila s brojnim administrativnim problemima, nakon što se pokazalo da je u prošlotjedni službeni posjet Finskoj krenula s putovnicom kojoj je istekao rok trajanja. Međutim, unatoč tom propustu nju su, valjda zato što se radi o visokoj državnoj dužnosnici, pripadnici granične policije pustili da napusti Hrvatsku. Oni su time prekršili zakon, ali i neizravno ministrici omogućili da se prilično obruka pri ulasku u Finsku. Ondje se pokazalo da ministrica nije sa sobom ponijela niti diplomatsku putovnicu, koju kao ministrica posjeduje i koja bi joj također omogućila nesmetan ulazak u bilo koju državu. Finska policija, kojoj Ingrid Antičević-Marinović uopće nije poznata, nije je željela pustiti u Finsku s putovnicom kojoj je istekao rok trajanja. Ministrica je tek nakon višekratnih intervencija iz hrvatskog veleposlanstva u Helsinkiju ušla u Finsku i održala planirane sastanke.
Ministričini problemi nastavili su se i pri povratku u Hrvatsku: prilikom promjene aviona u Beču, izgubljena je njena prtljaga. Za sada je nepoznato je li prtljaga ministrice na kraju pronađena.

Vezane vijesti

Finska: Napadač s krova ubio jednu i ranio osam osoba

Finska: Napadač s krova ubio jednu i ranio osam osoba

Naoružani napadač otvorio je vatru s krova zgrade u središtu finskog grada Hyvinkaae u subotu rano ujutro i pritom ubio jednu osamnaestogodišnjakinju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika