Objavljeno u Nacionalu br. 347, 2002-07-10

Autor: Nacionalova redakcija

ISLAMABAD

Kazna grupnim silovanjem

Pakistanski predsjednik Pervez Musharraf naredio je policiji da poduzme sve mjere kako bi se uhvatila četvorica počinitelja gnusnog zločina, što su ga izvršili po naređenju jednog seoskog lokalnog suda. Taj sud u selu Meerwala u pokrajini Beluchistan naredio je četvorici poznatih seoskih ljudi da grupno siluju jednu 18-godišnju seosku djevojku niže kaste zato što je njen brat ušao u ljubavnu vezu s jednom seoskom djevojkom iz više kaste. To silovanje trebalo je biti kazna cijeloj obitelji, te upozorenje da nitko iz obitelji ne pokuša više kršiti kastinska pravila u selu. Četvorica muškaraca po naređenju suda ušli su u kuću te obitelji, te silovali 18-godišnju djevojku pred njenim ocem i drugim članovima obitelji.
Predsjednik Musharraf naredio je da se obitelji silovane djevojke isplati odšteta, da se u selu izgradi škola, koja će nositi njeno ime te da se svi silovatelji uhvate i primjerno kazne. Raspušten je seoski plemenski sud, a šef lokalne policije smijenjen, jer je i on zajedno s više stotina osoba prisustvovao plemenskom suđenju u središtu sela, ali nije spriječio silovanje, kao niti drugi prisutni, koji su odobrili izrečenu presudu.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika