Objavljeno u Nacionalu br. 347, 2002-07-10

Autor: Nacionalova redakcija

NEW YORK

Michael Jackson optužuje 'Sony' zbog rasizma

Michael JacksonMichael JacksonJedan od najpopularnijih pop-pjevača današnjice Michael Jackson, koji vrlo rijetko javno govori i istupa, uključio se u političku akciju koju je radi zaštiteu crnačkih izvođača zabavne glazbe pokrenuo poznati radikalni newyorški crnački svećenik Al Sharpton, te govoreći na jednom Sharptonovom mitingu u crnačkoj četvrti Harlem optužio svoju izdavačku kuću “Sony” za rasizam. U tom govoru Jackson je rekao da multinacionalna kompanija “Sony”, koja izdaje i Jacksonove ploče, ali i ploče mnogih drugih crnih izvođača, eksploatira crne izvođače, plaća im manje nego što su zaradili, a ima i uvredljiv odnos prema njima. On je posebno optužio predsjednika kompanije “Sony Music” Tonnyja Mottolu, bivšeg supruga pjevačke dive Mariah Carey, da je rasist i da za neke crne izvođače upotrebljava pogrdna imena kojima se u SAD-u nazivaju crnci.
Predstavnici kompanije “Sony Music” odbacili su Jacksonove tvrdnje, a novine pišu da je Jackson ovako reagirao zbog slabe prodaje svog najnovijeg albuma “Invincible” iako je “Sony” u reklamu za album uložio 22 milijuna dolara. “Sony” se zbog tog neuspjeha sprema raskinuti ugovor s Jacksonom, a on to sada prikazuje rasizmom, tvrdi se u nekim američki novinskim komentarima.

Vezane vijesti

Michael Jackson želio normalan život za svoju djecu

Michael Jackson želio normalan život za svoju djecu

Michael Jackson nastojao je da mu djeca nose maske kako bi zajamčio njihovu anonimnost i omogućio im normalno djetinjstvo, suprotno onome koje je sam… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika