Objavljeno u Nacionalu br. 347, 2002-07-10

Autor: Nacionalova redakcija

Južnokorejska predsjednička predizborna kampanja postala je dana vrlo zanimljiva, jer je svoju kandidaturu na opće iznenađenje obznanio jedan neobičan čovjek, za kojeg mediji tvrde da ima velike šanse da na izborima dobro prođe. Riječ je o konobaru koji je imao fascinantan život i pomno gaopisao u autobiografskom bestseleru. Budući da se dosadašnji predsjednik Kim Dae-jung iz ustavnih razloga ne može ponovno kandidirati, a političke stranke nemaju jake kandidate, ovaj bi konobar mogao biti veliko iznenađenje.
No Suh Sang-rok nije običan konobar. On, doduše, danas poslužuje goste u restoranu jednog od najluksuznijih seoulskih hotela, ali do prije četiri godine bio je potpredsjednik jedne od najvećih južnokorejskih industrijskih korporacija “Sammi Inc.”, koja je propala zbog velikog financijskog i korupcionaškog skandala. On sam nije za kolaps korporacije bio izravno kriv, niti je na svojem istaknutom mjestu radio išta nezakonito, no ostao je bez posla, a budući da nije mogao naći nikakvo drugo rukovodeće mjesto, preuzeo je posao konobara u hotelu.

Vezane vijesti

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Slovenski Socijalni demokrati (SD) na izbornom su kongresu u Kočevju u subotu za svog novog predsjednika izabrali Igora Lukšiča koji je u drugom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika