Objavljeno u Nacionalu br. 347, 2002-07-10

Autor: Nacionalova redakcija

SPOROVI

Razriješen sudski spor Ljube Ćesića i Nacionala

Ljubo Ćesić RojsLjubo Ćesić RojsLjubo Ćesić Rojs izgubio je sudski postupak protiv redakcije Nacionala koji je vođen na Općinskom sudu u Zagrebu. Ćesić je ostao i bez naknade od 200.000 kuna koliko je zahtijevao zbog navodnih duševnih boli koje su mu prouzročili Nacionalovi tekstovi posvećeni životu i radu hercegovačkog šofera-generala, a umjesto da dobije odštetu, primoran je još nadoknaditi i sudske troškove.
Bivši šofer Gojka Šuška podignuo je tužbu zbog teksta “Povratak hercegovačkog generala na hrvatska gradilišta” u kojem je objavljeno da Ljubo Ćesić svojim radom šteti interesima Republike Hrvatske i privilegira Hercegovce, zauzvrat dobivajući goleme količine državnog novca. Ćesić je od tvrtke “Nakladnik”, Nacionalova izdavača, zatražio 100.000 kuna, te još po 50.000 od tadašnjeg glavnog urednika Ive Pukanića i novinarke Višnje Gotal. No koliko je vjerovao u tužbu, pokazao je podatak da se tužitelj nije pojavio ni na jednom od tri zakazana ročišta, niti je uspio opravdati izostanke.
U takvim okolnostima Općinski je sud odbacio tužbu HDZ-ova zastupnika koji je zbog vulgarnih šovinističkih istupa nedavno izbačen iz saborske vijećnice. Osim toga važno je i obrazloženje koje je donio sudac Andrej Abramović zaključivši da Ćesić nije uspio dokazati da je trpio duševne boli. Za razliku od nedavnih sramotnih presuda, odluka suca Abramovića pokazuje kako bi hrvatski sudovi trebali postupati prilikom ovako besmislenih tužbi čiji je isključivi cilj financijsko uništenje nezavisnih medija.

Vezane vijesti

Margetić zbog dugova tuži Rojsa

Hrvatski novinar i urednik lista ''Novo Hrvatsko Slovo'' Domagoj Margetić, najavio je u da će u ponedjeljak prijaviti Ljubu Česića Rojsa sudu. 'Novo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika