Objavljeno u Nacionalu br. 347, 2002-07-10

Autor: Nacionalova redakcija

POLITIČARI U PROMETU

Vesna Škare-Ožbolt na sudu zbog sudara

Vesna Škare-OžboltVesna Škare-OžboltSaborska zastupnica DC-a Vesna Škare-Ožbolt reprizirala je automobilski skandal koji je u siječnju Milana Bandića koštao gradonačelničkog položaja. No za razliku od Bandića, koji je ostao bez funkcije gradonačelnika, Vesni Škare-Ožbolt zasad samo prijeti sudska tužba zbog automobilskog sudara i negiranja da je napravila incident.
Tijekom uskrsnih blagdana, 8. ožujka, u Gundulićevoj ulici na BMW Monike L., sudskog tumača za hrvatski jezik u Kolnu, svojim vozilom naletjela je Vesna Škare-Ožbolt. Monika L. je prepoznala poznatu političarku, dobila njezinu vizit-kartu i prihvatila objašnjenje kako ne treba zvati policiju jer će joj sva šteta biti nadoknađena. U blizini se našao još jedan vozač koji je Moniki L. dao svoje podatke, bude li trebala svjedoka. Nekoliko dana poslije otputovala je u Koln, gdje je u ovlaštenom BMW-ovu servisu šteta procijenjena na 1171,77 eura. Nakon toga Monika L. je Vesni Škare-Ožbolt poslala dva pisma s podacima o šteti i cijeni, no nije dobila nikakav odgovor. Zatim je uspjela nabaviti broj mobitela zastupnice DC-a i kada su napokon uspjele razgovarati, Vesna Škare-Ožbolt rekla joj je da je cijena popravka previsoka, ali će ju ipak platiti.
Međutim, uslijedila je neočekivana promjena ponašanja. Prije tjedan dana Monika L. opet je došla u Zagreb i telefonirala, no kad se predstavila, Vesna Škare-Ožbolt jednostavno je prekinula vezu. Uslijedilo je još nekoliko telefonskih pokušaja, ali uzalud. U kratkom razgovoru za Nacional, Vesna Škare-Ožbolt demantirala je da je skrivila štetu, tvrdeći da je riječ o izmišljotini njoj nepoznatne osobe. Takvo stajalište naljutilo je Moniku L. koja je najavila da će sudski goniti Vesnu Škare-Ožbolt jer je shvatila da samo sud može prisiliti hrvatske političare na poštovanje zakona.

Vezane vijesti

U sudaru tri automobila na Av. Dubrovnik šestoro ozlijeđenih

U sudaru tri automobila na Av. Dubrovnik šestoro ozlijeđenih

U sudaru tri osobna automobila večeras na zagrebačkoj Aveniji Dubrovnik, ozlijeđeno je šest osoba, priopćila je Policijska uprava zagrebačka. Iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika