Objavljeno u Nacionalu br. 348, 2002-07-17

Autor: Nacionalova redakcija

VLADA

Lajos Bokros odlazi zbog svađe s Goranom Granićem

Goran Granić (mala slika) i Lajos Bokros (velika)Goran Granić (mala slika) i Lajos Bokros (velika)Nedavno angažirani savjetnik Vlade RH, tvorac mađarskog tranzicijskog čuda Lajos Bokros, kako je objavljeno prije nekoliko dana, odlazi s mjesta savjetnika. Kao razlozi tako brze ostavke – Bokros je u Hrvatsku stigao u travnju ove godine – navedeni su njegovi stavovi o nužnosti reduciranja radničkih prava, zalaganje za što bržu privatizaciju državnih tvrtki, ali i za dodatno smanjenje socijalnih prava radnika. Takvi stavovi donijeli su mu niz protivnika, ali ipak ga nisu stajali savjetničkog mjesta.
Pravi razlog njegove smjene je jedan novinski tekst, objavljen u Poslovnom tjedniku. U njemu je Bokros iznio svoju viziju restrukturirane Vlade, gdje je to predstavljeno kao njegov projekt. Na to se jako naljutio Goran Granić, koji tvrdi da je ideja o restrukturiranju Vlade isključivo njegova. Nakon toga njih dvojica su se žestoko posvađali, a Bokros je odlučio napustiti svoju funkciju. Podsjećamo, do te svađe Bokros je najbolje surađivao upravo s Goranom Granićem, dok premijer Račan puna tri tjedna po njegovom dolasku u Hrvatsku nije uspio pronaći termin da se susretne s Bokrosem, iako je Bokros predstavljen kao osoba koja bi upravo Račanu trebala biti glavni savjetnik.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika